gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 27

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 27

Zomer

Over een paar weken is het zover; de zomervakantie begint weer. Veel jongeren hebben hun laatste toetsen op de verschillende middelbare scholen, de basisscholen zijn aan het afronden en de groepen 8 bereiden zich voor op de eindmusicals. We kunnen allemaal weer even op adem komen. Het gesprek van de dag is natuurlijk 'het weer'. In de afgelopen weken leek de zomer erg ver weg, maar laten we hopen dat de komende weken een ander weerbeeld geeft.

Als ik naar de komende tweeënhalve week in mijn agenda kijk, staat deze ook vol met verschillende afspraken. Er zijn twee momenten die eruit springen. Zo nemen we volgende week helaas afscheid van wethouder Jacobien van Boeijen. Jacobien en ik hebben in haar periode als wethouder veel meegemaakt, en wij zullen allemaal haar groene en duurzame inbreng missen in het college en de gemeenteraad.

Mijn allerlaatste afspraak voordat ook ik even vrij ben, is een heel bijzondere. In een eerdere column heb ik er al eens over geschreven. Op vrijdag 19 juli verricht ik, samen met mevrouw Van Acker, de officiële opening van het 'Van Ackerhof'. De naamgeving van het Van Ackerhof heeft mij persoonlijk geraakt. Allereerst vanwege de enorme inzet van mevrouw Van Acker, die er op hoge leeftijd voor heeft gezorgd dat dit onder mijn aandacht is gekomen. Daarnaast heeft dit mij, in een onrustige bestuurlijke tijd, laten zien dat je met op het eerste oog kleine wijzigingen in het beleid een groot verschil kan maken. En dat laatste is waar het om gaat bij de gemeente. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester & wethouders nemen besluiten om het verschil te kunnen maken voor onze inwoners. Ook in het nieuwe politieke jaar dat vanaf september weer begint.

Ik wens al onze inwoners een hele fijne zomer toe!