gemeente Landsmeer | Column wethouder Niels Bonenkamp - week 25

Artikel Column wethouder Niels Bonenkamp - week 25

Toerist in de gemeente Landsmeer

Een van de speerpunten uit het collegeprogramma is het ontwikkelen en stimuleren van initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme. Altijd op een schaal die past bij onze groene en waterrijke gemeente. Daar zijn we druk mee bezig en dat wordt steeds zichtbaarder.

Op het gebied van recreatie en toerisme is er in de gemeente Landsmeer namelijk al veel te beleven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de stranden en de speelsloot in het Twiske. Of het paviljoen aan – of beter in – de Breek, waar de voorbereidende werkzaamheden van zijn gestart. En niet te vergeten ons prachtige buitenzwembad.

Of denk aan activiteiten zoals de fiets-vaarexcursie, die op 13 juli aanstaande voor de tweede keer georganiseerd wordt en waar ik zeker weer aan mee ga doen. Deelnemers kunnen die dag onder het motto "varen, trappen en happen door Landsmeer" op de fiets en in een boot van Landschap Noord-Holland genieten van het unieke landschap en bijzondere verhalen van Landsmeer.

En denk ook aan alle fiets-, vaar- en wandelroutes. Zo loop ik met mijn collega's uit het college van B&W de gloednieuwe Purmerlandroute. Een ruim 12km lange wandelroute door het open landschap van groengebied Purmerland, het Ilperveld en het noorden van het Twiske. Deze route is ontwikkeld door Recreatie Noord-Holland in samenwerking met Bureau Toerisme Laag-Holland.

Met laatstgenoemde organisatie werken we als gemeente nauw samen op het gebied van promotie en productontwikkeling. Zo is onlangs bij alle B&B's en andere toeristische trekpleisters de nieuwe folderdisplay bezorgd – waaronder eentje over de gemeente Landsmeer. Kom vooral zelf ook een exemplaar halen: ze liggen bij de receptie in het gemeentehuis.

We doen dit niet alleen voor de toerist of dagjesmensen, maar ook voor onszelf, de inwoners. Want naast dat er al veel te beleven is, zijn er ook nog volop kansen. Op verschillende plekken kun je (elektrische) fietsen en fatbikes huren en je ziet ook steeds meer B&B's verschijnen. Kansen voor onze ondernemers en natuurlijk gewoon leuk om in je eigen gemeente te kunnen recreëren.