gemeente Landsmeer | Corona, zorg, sport en jeugd

Artikel Corona, zorg, sport en jeugd

Hieronder vindt u alle informatie over het coronavirus met betrekking tot zorg, welzijn en jeugd.

Middelpunt telefonisch bereikbaar

De fysieke inloopspreekuren van het Middelpunt worden voorlopig vervangen door telefonische spreekuren. Het is dus niet mogelijk om langs te komen. Het Middelpunt is telefonisch bereikbaar op: 020 487 71 24 (ma t/m vr van 9.00 tot 12.00 uur).

Ook huisbezoeken worden voorlopig niet gehouden. Deze vinden eveneens telefonisch plaats. Wij vragen uw begrip voor deze situatie, en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak.


Tonkregeling

Dit is een nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood. Voor mensen met een terugval in hun inkomen, die noodzakelijke kosten zoals woonlasten moeilijk kunnen betalen, komt er een nieuwe overheidsregeling. Nog niet alles is bekend, maar u kunt bij ons een aanvraag doen via het aanvraagformulier bijzondere bijstand.

Zorg

WonenPlus is er tijdens de Corona-periode voor iedereen

Heeft u behoefte aan een praatje of hulp? Bel met SamenMeer of WonenPlus

Hulp nodig van maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, sociaal raadsvrouw of clientondersteuning?

Doordat u veel thuis bent kunnen er spanningen in uw relatie of gezin ontstaan. Misschien ervaart u onzekerheid over uw gezondheid, uw baan of heeft u andere zorgen. U kunt hierover praten met de maatschappelijk werker van de SMD. Gesprekken worden telefonisch of digitaal gevoerd. Telefoon: 075 - 20 60 011 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Sociaal raadsvrouw

De coronacrisis kan leiden tot vragen of zorgen over geld, instanties, wonen, inkomen etc. U kunt de sociaal raadsvrouw bellen voor ondersteuning en advies. Gesprekken worden telefonisch of digitaal gevoerd. Telefoon: 075 - 20 60 011 (donderdag).

 

Corona, wij zijn er voor elkaar


Sport

Samen buiten sporten

Corona en sport


Jeugd

Noodopvang kinderen vanaf 15 december 2020 in Landsmeer

Coronavirus en opvoeden

Opvoedspreekuur in Landsmeer tijdens corona

Vragen jongeren over corona

Centrum voor Jeugd en Gezin

Tips voor ouders
En dan zit u opeens dagen met de kinderen thuis vanwege het coronavirus..... Kan hartstikke leuk en gezellig zijn. Maar misschien heeft u vragen of kunt u wel wat tips gebruiken?
Kijk dan eens op de speciale pagina van het Centrum Jeugd en Gezin waar u tips over lezen en leren kunt vinden, omgaan met spanningen in het gezin en over bewegen.

Gehoorscreening pasgeborenen weer gestart
De GGD startte op 4 mei weer met de gehoorscreening voor pasgeborenen. Door de uitbraak van het coronavirus stopte dit onderzoek vanaf eind maart tijdelijk. De belemmeringen voor de gehoorscreening bij pasgeborenen zijn opgelost. De vervolgdiagnostiek en behandeling voor pasgeborenen met een afwijkende uitslag is landelijk weer mogelijk. En het is goed mogelijk om de gehoorscreening uit te voeren rekening houdend met de maatregelen tegen het coronavirus. De baby's, die de afgelopen weken geen gehooronderzoek hebben gehad de afgelopen weken, krijgen van de GGD nog een uitnodiging hiervoor.

 GGD Zaanstreek-Waterland
Is uw kind tussen de 0 en 14 maanden of bijna 4 jaar en heeft u een afspraak staan voor het consultatiebureau? Kom dan s.v.p. gewoon langs, want er staat een vaccinatie voor je kind gepland. Het is belangrijk dat je kind deze krijgt, zodat hij/zij goed beschermd is tegen bepaalde ziektes,

Heb jij verkoudheids-/hoestklachten? Blijf dan zelf thuis en laat je partner of iemand anders dan naar het consultatiebureau komen met je kind. Let op: er mag slechts 1 begeleider meekomen ivm de coronamaatregelen.