gemeente Landsmeer | Informatie voor ondernemers over de coronacrisis

Artikel Informatie voor ondernemers over de coronacrisis

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Landsmeer. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. Er is een noodpakket voor ondernemers vanuit de rijksoverheid en er is een speciaal KvK telefoonnummer om ondernemers te helpen met vragen.

Enquête voor ondernemers

De gemeente Landsmeer wil haar ondernemers in deze coronacrisis helpen waar dat kan. Er is een steunpakket van de Rijksoverheid waarmee de gemeente aanvullende maatregelen heeft getroffen. Ook kunt u terecht bij het zelfstandigenloket van de gemeente en/of bij het ondernemersloket van de gemeente Purmerend. Waarmee kunnen we verder van betekenis zijn voor u? Vul de enquête in en laat ons weten hoe wij u kunnen adviseren en helpen.

Overzicht steun en herstelpakket rijksoverheid

Klik voor een overzicht van het steun en herstelpakket op de volgende link:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen

Tozo
De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) wordt voor gemeente Landsmeer uitgevoerd door bureau Haltewerk.

https://www.haltewerk.nl/hulp-bij-werk/tijdelijke-overbruggingsregeling-zelfstandig-ondernemers-tozo

Tonk
Voor mensen met een terugval in hun inkomen (ondernemers en werknemers), die noodzakelijke kosten zoals woonlasten moeilijk kunnen betalen, komt er een nieuwe overheidsregeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Nog niet alles is bekend, maar u kunt bij ons een aanvraag doen via het aanvraagformulier bijzondere bijstand https://www.waterland.nl/hulp-bij-laag-inkomen De aanvraag wordt afgehandeld door de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Waterland.

Uitstel lokale belastingen
Voor de lokale belastingen is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. Dat kan via de website van Belastingen Amsterdam, die de lokale belastingen van Landsmeer int.

CoronaLoket voor ondernemers
Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona

Telefonisch: 0800 2117. Het KVK CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.

Praktisch advies bij zwaar weer
De coronacrisis treft veel bedrijven in hun bestaan. De KVK biedt informatie over regelingen en stappenplannen op maat. Voor persoonlijk advies kun je gratis bellen met experts via 0800 21 17.
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/zwaar-weer/

Coronacalculator
De coronacalculator zet alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij. Ondernemers krijgen snel inzicht in welke regelingen op hen van toepassing zijn, en een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel.
https://www.coronacalculator.nl/

Startersloket Landsmeer
Ben je woonachtig in de gemeente Landsmeer en denk je na over het starten van een eigen onderneming? Via het Startersloket kun je je optimaal voorbereiden op de start van jouw eigen bedrijf. De ondersteuning van het Startersloket is voor jou als inwoner van onze gemeente gratis.
Op dit platform vind je tevens de meest actuele informatie over regelingen voor ondernemers in de coronacrisis.
https://landsmeer.startersloket.nl/

Heeft u vragen neem dan contact op met onze adviseur economie A. Yavas-Aktas
a.yavas-aktas@landsmeer.nl of via 06-43047172.