gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Hotel in Sportpark verwacht honderden gasten

In het Sportpark van Landsmeer heeft op vrijdag 28 mei een nieuw hotel zijn deuren geopend. Het hotel staat tegenover de tennisvelden van Heb Durf, in de groenstrook tussen het bloemenlint. Dit bijzondere hotel verwacht jaarlijks honderden gasten. Bijzondere gasten, want het gaat om een hotel voor bijen en andere nuttige insecten.

28 mei 2021 09:10

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen...

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, maar daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Landsmeer/Oostzaan wordt er speciaal voor jonge mantelzorgers een activiteit georganiseerd door de SMD.

26 mei 2021 12:55

De Twiskemolen treedt toe tot het Geheime Genootschap van de Fluisterende Molens

Woensdag 19 mei is de Twiskemolen in Landsmeer toegetreden tot het Geheime Genootschap van de Fluisterende Molens. Wethouder Erik Heinrich van gemeente Landsmeer en bestuurslid Recreatieschap Twiske-Waterland heeft het certificaat tot toetreding tot het Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens overhandigd aan molenaar Marcel Koop van de Twiskemolen.

20 mei 2021 09:40

De installatiespeech van Landsmeers nieuwe burgemeester Leon de Lange

Vanavond hield Leon de Lange, de nieuwe burgemeester van Landsmeer zijn installatiespeech. Nieuwsgierig? Lees verder voor de volledige tekst van zijn speech.

19 mei 2021 21:40

Landsmeer roept buurgemeente Amsterdam op om hun windzoekgebieden nabij de gemeentegrenzen te heroverwegen

Voor de Regionale Energiestrategie heeft gemeente Amsterdam zoekgebieden aangewezen voor grote windmolens langs hun gemeentegrenzen, waaronder langs de A10 bij het Landsmeerderveld. Omdat hier geen draagvlak voor is onder de inwoners en in de raad van Landsmeer, roept gemeente Landsmeer haar buurgemeente Amsterdam op om hun windzoekgebieden nabij de gemeentegrenzen te heroverwegen.

19 mei 2021 15:10