gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Zaanstreek-Waterland komt met verhuisvoordeel voor 65-plussers

De gemeenten in Zaanstreek-Waterland introduceren met acht woningcorporaties en hun huurdersorganisaties een tijdelijke regeling voor oudere huurders met een verhuiswens. Vanaf 1 juli 2021 krijgen zij voorrang op 150 geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen. Ze nemen daarbij hun 'oude' huurprijs mee. Ook krijgen ze een verhuissubsidie van €1000,-. De regeling is voor de duur van één jaar. De intentie is om bij succes de samenwerking te verlengen.

29 juni 2021 16:10

Nieuw Beleidsplan Afval en Grondstoffen vastgesteld

De gemeenteraad van Landsmeer heeft op 24 juni 2021 het nieuwe Beleidsplan Afval en Grondstoffen 2021-2026 vastgesteld. Hierin staan verschillende doelstellingen met betrekking tot het milieu, het serviceniveau en de financiën. Eén van de belangrijkste maatregelen is dat er niet langer apart PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken) ingezameld wordt, maar dit gewoon weer bij het restafval mag.

25 juni 2021 14:45

Johan Paul de Groot nieuwe griffier gemeente Landsmeer

Johan Paul de Groot wordt de nieuwe griffier van de gemeente Landsmeer. Hij is donderdag 24 juni 2021 benoemd tijdens de raadsvergadering. De Groot wordt de opvolger van Saskia van Dijk, die elders aan de slag is gegaan. Momenteel is Femke Koekoek waarnemend griffier in Landsmeer.

25 juni 2021 14:40

Landsmeer en de regio onder de aandacht van toeristen

Landsmeer vormt met de kernen Den Ilp en Purmerland een uitgestrekt lintdorp, omringd door een waterrijke en groene omgeving. Het dorp ligt tussen het natuurgebied Ilperveld en het recreatiegebied het Twiske en heeft op steenworpafstand van Amsterdam een unieke ligging binnen onze regio. Fietsen, wandelen, varen: er is veel te doen in Landsmeer en omgeving. Kortom, een aantrekkelijke plek voor toeristen.

23 juni 2021 15:55

Toeristenbelasting; zo zit het!

Steeds meer toeristen weten Landsmeer te vinden en blijven in Landsmeer overnachten. Dit doen ze op de camping, in B&B's, maar ook in woningen via bijvoorbeeld Airbnb of Booking. Wist u dat voor elke overnachting toeristenbelasting betaald moet worden?

23 juni 2021 14:50