gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Dral fietsen

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Dral fietsen

Gepubliceerd op: 21 juni 2024 09:00

Deze keer vond het bedrijfsbezoek plaats bij Dral Fietsen. Hier sprak wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp met Pieter Dral, eigenaar van de fietsenwinkel. Na dertig jaar aan de Tormenstilstraat te hebben gezeten, is Dral Fietsen begin dit jaar verhuisd naar Dorpsstraat 55; het voormalige pand van de Big Bazar. De nieuwe locatie heeft in korte tijd al geleid tot een flink aantal nieuwe klanten. "Ik had niet gedacht dat er zóveel meer mensen binnen zouden lopen," glimlacht Pieter Dral, "in dat opzicht betaalt de verhuizing zich nu al terug."

Voor de meeste mensen in Landsmeer is Dral Fietsen een bekende en vertrouwde naam. De fietsenwinkel is al ruim dertig jaar gevestigd in Landsmeer. Na 2,5 maand verbouwen, openden ze begin dit jaar de deuren van hun nieuwe winkel. Die biedt ruimte voor een groter assortiment aan fietsen en accessoires. Alle populaire fietsmerken zijn vertegenwoordigd, waarbij Giant en Gazelle de best verkochte merken zijn. Naast de populaire merken, verkoopt Pieter ook nog steeds het eigen merk, Dracat. Dit merk wordt ook verkocht in de vestiging in Oostzaan, die gerund wordt door zijn broer.

Dral Fietsen is een veelzijdige winkel waar je niet alleen terecht kan voor het kopen van een (elektrische) fiets en natuurlijk ook voor reparaties. Maar je kunt er ook fietsen leasen en – sinds kort – dus e-Bikes huren. Het verhuren van elektrische fietsen is nieuw in het assortiment. Het is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod waar al veel dagjesmensen en toeristen gebruik van maken. Op deze manier kunnen ze de prachtige omgeving ontdekken.

Door het brede assortiment wisten al veel mensen hun weg te vinden naar Dral Fietsen. Maar door de nieuwe locatie zijn er meer klanten bijgekomen. Deze klanten komen onder andere uit Purmerend en Edam. De nieuwe winkel ligt aan het Lint op een opvallende plek waardoor mensen makkelijk binnenlopen om een kijkje te nemen. Vaste gast Rinus Israël is gebleven. Hij is ook in de nieuwe winkel nog vrijwel dagelijks aan de koffietafel te vinden.
Pieter is erg tevreden in Landsmeer. Ook al is hij Oostzaner, hij voelt zich na zoveel jaren ook een beetje Landsmeerder. Dral Fietsen blijft als het goed is nog lang in Landsmeer gevestigd. De opvolging is al geregeld. Pieters zoon Barry is inmiddels mede-eigenaar. Op dit moment runnen ze nog samen de winkel en het is uiteindelijk de bedoeling dat Pieter steeds meer de touwtjes uit handen geeft.

Dral Fietsen

Ook een bedrijfsbezoek?
Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.