gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Kippenboer Molenaar door wethouders Niels Bonenkamp en Bas ten Have

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Kippenboer Molenaar door wethouders Niels Bonenkamp en Bas ten Have

Gepubliceerd op: 03 november 2023 09:25

Deze week werd wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp vergezeld door wethouder Bas ten Have tijdens het bedrijfsbezoek bij Kippenboer Molenaar. Voor de meeste bewoners uit de gemeente Landsmeer is Bert Molenaar een bekend gezicht. Sinds 1999 is hij elke vrijdag te vinden op de markt in Landsmeer. Zoals velen kunnen beamen, verkoopt Kippenboer Molenaar de lekkerste kip tegen een relatief lage prijs.

Kippenboer Molenaar is een echt familiebedrijf. Al ruim 60 jaar is het een begrip in Den Ilp. Vader Anton Molenaar begon toen er nog veel pluimveehouders in het dorp waren. Anton was een ondernemer in hart en nieren, want op 20-jarige leeftijd kocht hij het pakhuis van de failliete eieren coöperatie Ons Voordeel. Door jarenlang hard te werken bouwde hij een goede naam op. Naast zijn onderneming, had hij ook nog een groot gezin waar hij goed voor zorgde. Vanaf 1960 stond Anton op de markt in Den Helder.

In 1994 nam zijn zoon Bert het stokje over. Het ondernemerschap en het harde werken is bij Bert met de paplepel ingegoten. Waar vroeger in Den Ilp veel pluimveehouders waren, is Bert momenteel een van de laatste twee kippenboeren. Bert zet de succesvolle onderneming voort. Vorig jaar is hij gestopt op de markt in Den Helder. Desondanks heeft Bert het nog druk genoeg. Er worden ongeveer 4000 tot 6000 eieren per week verkocht. 'En daarnaast een heleboel kip', aldus Bert.

Bedrijfsbezoek Kippenboer Molenaar door wethouders Niels Bonenkamp en Bas ten Have

Leuk feitje: de vrachtwagen die op de foto te zien is, heeft Bert op maat laten maken. Hierdoor past de vrachtwagen precies in Bert zijn opslagruimte. Als hij binnen de lijnen naar binnenrijdt, past de deur net dicht.

Ook een bedrijfsbezoek?
Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.