gemeente Landsmeer | Cursus Omgaan met dementie

Nieuwsbericht Cursus Omgaan met dementie

Gepubliceerd op: 06 september 2019 09:55

De SMD, De Zorgcirkel, Evean, RSWP en Clup Welzijn organiseren samen een gratis cursus "Omgaan met dementie" voor inwoners uit de regio Zaanstreek en Waterland. Tijdens de interactieve cursus is er veel ruimte voor eigen inbreng en kijken we naar hoe om te gaan met persoonlijke situaties.

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de partner en de kinderen soms erg lastig. Omgaan met dementie vraagt veel van een partner en kinderen, zowel emotioneel als praktisch.

Om een goede relatie met elkaar te behouden is het daarom belangrijk te weten hoe je het beste met een partner of ouder om kan gaan. Zeker als het gedrag verandert en dat vragen oproept, zoals: 'hoe reageer ik op de verwarring', 'verbeter ik hem/haar of juist niet?'

  • De cursus "Omgaan met dementie voor partners" bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.
  • De cursus "Omgaan met dementie voor kinderen" bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur.

Tijdens de cursus is er ruimte om in te gaan op uw vragen en de problemen die zich voordoen in uw situatie. Meedoen met de cursus is gratis, het is wel noodzakelijk om u vooraf op te geven.

Vragen en aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Wendy Sas van de SMD op telefoonnummer 075-2060011 of via info@desmd.nl. Woont u in Waterland, dan kunt u zich opgeven bij het servicepunt van RSWP op 0299-650480 of wonenpluswaterland@rswp.nl

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt de cursussen ingepland.