Nieuwsbericht Dag van de Mantelzorg in Oostzaan en Landsmeer, een terugblik

Gepubliceerd op: 20 november 2018 11:50

"Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. De gemeenten Oostzaan en Landsmeer vinden het belangrijk om deze waardering te laten blijken en hebben daarom een gezamenlijke brunch georganiseerd voor mantelzorgers op de landelijke Dag van de Mantelzorg zaterdag 10 november jl. De brunch in restaurant Twiske Haven was goed bezocht. Zo'n veertig mantelzorgers uit beide gemeenten wisselden ervaringen uit tijdens het smakelijke eten. Samen met wethouder Mandy Elfferich van de gemeente Landsmeer, ben ik in gesprek gegaan met de aanwezigen en hebben we vragen beantwoord", aldus wethouder Niels Bonenkamp van de gemeente Oostzaan. Er was aandacht voor de persoonlijke situaties en ideeën wellicht voor nieuwe activiteiten. De brunch werd afgesloten met een mooi optreden van het kinderkoor Bel Canto uit Oostzaan.

Bijeenkomsten voor mantelzorgers door Stichting Maatschappelijke Dienstverlening
In de gemeenten Oostzaan en Landsmeer zijn 238 mantelzorgers geregistreerd bij de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD). Het is bekend dat inwoners elkaar helpen, zoals buren die wat hulp kunnen gebruiken of partners, ouders, kinderen of broers en zussen. Bijna iedereen doet wel iets voor een ander en er zijn veel vrijwilligers actief. Voor de bijzondere groep 'mantelzorgers' organiseert SMD jaarlijks meerdere bijeenkomsten en geven zij informatie en advies. Mantelzorgers doen veel, meestal vanuit hun speciale band met degene die afhankelijk is van zorg of hulp. En dit allemaal vaak naast de eigen activiteiten, het werk of zorg voor een gezin. Volgens de landelijke definitie is iemand mantelzorger als hij of zij minimaal 8 uren per week en langer dan 3 maanden zorg verleent op vrijwillige basis.

Meer informatie
Bent u ook mantelzorger, meldt u dan aan bij de mantelzorgconsulente. Zo wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en ontvangt u uitnodigingen voor bijeenkomsten die speciaal georganiseerd worden voor mantelzorgers. U kunt zich aanmelden via e-mail bij w.lam@smdzw.nl (Oostzaan) of w.sas@smdzw.nl (Landsmeer). Of bel met het algemene nummer van SMD op 075 206 0011.

Dag van de Mantelzorg