gemeente Landsmeer | Grote opkomst eerste bewonersavond Havenzathe

Nieuwsbericht Grote opkomst eerste bewonersavond Havenzathe

Gepubliceerd op: 27 mei 2019 08:40

20 mei 2019 was de eerste bewonersavond over de herinrichting van de wijk Havenzathe. Ruim 200 bewoners kwamen om de herinrichting samen te bespreken. Na een presentatie over het doel van dit project, kansen en mogelijkheden, gingen de bewoners zelf in groepen aan de slag. Onder het motto "Dromen mag!" presenteerden de bewoners hun wensen. De presentaties werden door de andere buurtbewoners in de zaal enthousiast ontvangen.

Groen en parkeren
De meest genoemde onderwerpen die door de bewoners naar voren werden gebracht waren veel en gevarieerd groen in de wijk (inclusief groene daken), parkeerproblematiek, veiliger fietsroutes en betere speelplekken. Ook onderwerpen als energietransitie en afvalverwijdering kwamen aan de orde.

Hoe nu verder?
Tijdens deze eerste bewonersavond zijn alleen ideeën en wensen verzameld. Er zijn geen beslissingen genomen. Zo'n 40 bewoners hebben tijdens de avond aangegeven mee te willen werken aan het uitwerken van thema's en het voorbereiden van keuzes en beslissingen. 19 juni zal de eerste werksessie worden gehouden. Afhankelijk van de voortgang is het de bedoeling dat er begin 2020 een masterplan/gebiedsagenda ligt waarna de eerste fase kan worden uitgewerkt. Volgens planning gaat in de tweede helft van 2020 de eerste schop in de grond.

Meer weten?
Wilt u meer weten? Op https://havenzathe.BUURbook.nl vindt u alle informatie en kunt u uw eigen ideeën plaatsen. Ook de presentatie kunt u nog een keer bekijken op BUURbook.
Heeft u geen toegang tot internet? Dan kunt u op afspraak terecht bij WonenPlus. U kunt hen bellen voor een afspraak via 020-4822605. Zij helpen u graag verder met het bekijken van berichten op BUURbook en het zelf plaatsen van uw mening of idee.

Bewonersavond Havenzathe