gemeente Landsmeer | Koningsdag 2019 in Landsmeer

Nieuwsbericht Koningsdag 2019 in Landsmeer

Gepubliceerd op: 16 april 2019 14:00

 Op 27 april 2019 viert Landsmeer Koningsdag met een reeks aan speciale activiteiten.

Vrijmarkt

Tijdens Koningsdag op 27 april 2019 is vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur plaats voor de vrijmarkt! Daarom zult u in het vrijmarktgebied kraampjes, kleedjes en/of tafels tegenkomen met daarop allerlei verschillende waren of kinderen die zelf muziek maken. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen én meer ruimte op de zolder te krijgen.

Waar mag ik staan tijdens de Vrijmarkt (plattegrond)?

Waar mag u verkopen?

U mag uitsluitend in het aangegeven gebied (zie kaart) staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan en hierop wordt gehandhaafd.

Wat mag u verkopen?

De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen. Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen, die gekoeld bewaard horen te blijven of eerst verhit moeten worden. U mag fris verkopen maar niet in glazen flesjes en normale glazen vanwege de veiligheid.

Geen alcohol verkopen!

Het is verboden om alcoholische drank (dus ook geen bier!) te verkopen. Op het verkopen van alcoholische drank wordt tijdens Koningsdag gehandhaafd. De politie of handhavingsambtenaar van de gemeente neemt de alcoholische drank in beslag.

Parkeren verkopers vrijmarkt

Om de parkeerdrukte in de omliggende straten te verminderen is er een parkeerplaats bij de Kerkstraat (zie kaart) vrijgemaakt voor de verkopers op de vrijmarkt. De auto's die hier geparkeerd staan, kunnen pas na 14:00 uur worden opgehaald. Daarna wordt dit parkeerterrein in gebruik genomen voor het evenement op het parkeerterrein aan de Sportlaan.

Verkeer Dorpsstraat

Op27 april 2019 zal de Dorpsstraat om 06:00 uur vanaf de Burgemeester Postweg tot aan de Tormentilstraat afgesloten worden voor het verkeer. De weg wordt om 14:00 uur weer opengesteld voor de verkopers om de overgebleven spullen op te halen. Vanaf 15:00 uur zal de weg voor al het verkeer toegankelijk zijn.

Koningsdagfestival

Dit jaar is er een afgesloten evenemententerrein ingericht op het parkeerterrein aan de Sportlaan. Hier zal het Koningsdagfestival plaatsvinden van 14:00 uur t/m 23:00 uur. Ervaart u overlast en/of heeft u suggesties? Dan kunt u dat melden via evenementen@landsmeer.nl of 06-11594693. Het is van belang dat er bij een melding ook uw naam en adresgegevens worden genoemd, zodat er gerichte controles uitgevoerd kunnen worden op locatie. Zonder naam en adresgegevens wordt een melding niet in behandeling genomen.

Horeca-activiteiten Koningsdag

In de horecagelegenheden aan de Dorpsstraat tegenover het gemeentehuis worden ook diverse activiteiten gehouden. Zo is er bij de Driesprong livemuziek op het terras en wordt er bij de Goede Stek ook muziek ten gehore gebracht op het terras. De Pepermolen mag een terras inrichten op de stoep voor de inrichting, waarbij het terras wel met lage dranghekken afgeschermd moet worden van de weg. Dit is voor de veiligheid van zowel de bezoekers aan het terras als de weggebruikers.

Let op: omdat dit jaar alle activiteiten aan de Dorpsstraat in de horeca zullen plaatsvinden is het niet toegestaan om met alcoholhoudende dranken over de openbare weg te lopen of zich te begeven.

Spelregels tijdens Koningsdag

Om Koningsdag tot een feest voor iedereen te maken heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld.

  • De Dorpsstraat, vanaf Burgemeester Postweg tot aan de Tormentilstraat en een deel van de Van Beekstraat en de Bugermeester Postweg zijn afgesloten tussen 06:00 uur en 14:00 uur voor al het verkeer. Dit betekent dat je je spullen voor 06:00 uur met de auto kan brengen en na 14:00 uur weer kan ophalen.
  • Het is verboden met verf op de weg een plekje voor de vrijmarkt te reserveren.
  • Tape en plakband waarmee een plekje voor de vrijmarkt wordt afgezet, moet na afloop worden verwijderd.
  • Het is uitsluitend toegestaan om tweedehands spullen op de vrijmarkt te verkopen.
  • Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te verkopen zonder ontheffing.
  • Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen.
  • Non-alcoholische dranken mag niet in glaswerk verkocht worden.
  • Niet verkochte spullen moeten weer meegenomen worden en mogen niet op de openbare weg achtergelaten worden.
  • Het is niet toegestaan om met alcoholhoudende dranken op de openbare weg te lopen of zich te begeven.