gemeente Landsmeer | Koningsdag in Landsmeer

Nieuwsbericht Koningsdag in Landsmeer

Gepubliceerd op: 24 april 2018 08:25

Op 27 april 2018 viert Landsmeer weer Koningsdag met een reeks aan speciale activiteiten.

Vrijmarkt

Tijdens Koningsdag op 27 april 2018 is vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur plaats voor de vrijmarkt! Daarom zal je dan ook overal kraampjes, kleedjes en/of tafels tegenkomen met daarop allerlei verschillende waren. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen. Ga met je tweedehands spulletjes naar het vrijmarkt gebied, zoek een mooi plekje uit en probeer je artikelen te verkopen. Het gebied is ten opzichte van afgelopen jaar iets gewijzigd. Je mag uitsluitend in het aangegeven gebied (zie kaart) staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan en hierop wordt gehandhaafd.

Wat mag ik verkopen?

De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen. Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen, dat gekoeld bewaard hoort te blijven of voor het eten eerst verhit moet worden. Je mag wel fris in blikjes of plastic verkopen (glazen flesjes en normale glazen mogen niet vanwege de veiligheid).

Vrijmarkt

Geen alcohol verkopen!

Het is verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder dat je daarvoor een ontheffing hebt. Op het verkopen van drank wordt tijdens Koningsdag gehandhaafd. De politie of handhavingsambtenaar van de gemeente neemt de drank in beslag.

Parkeren verkopers vrijmarkt

Om de parkeerdrukte in de omliggende straten te verminderen is er een parkeerplaats bij de Kerkstraat (zie kaart) vrijgemaakt voor de verkopers op de vrijmarkt. De auto's die hier geparkeerd staan, kunnen pas na 14:00 uur worden opgehaald via de Herculesweg.

Omleiding bus

Geen weekmarkt tijdens Koningsdag

Op verzoek van de marktkooplieden is er tijdens Koningsdag geen weekmarkt. De eerstvolgende weekmarkt is op 4 mei 2018.

Horeca-activiteiten Koningsdag

Op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is dit jaar een afgesloten evenemententerrein ingericht. Dit evenement is om 00:00 uur afgelopen. Dit betekent dat de weg voor het Raadshuisplein de hele dag gesloten blijft voor verkeer en de omleidingsroute de gehele dag van kracht is.

Evenemententerrein