gemeente Landsmeer | Proef met bladkorven

Nieuwsbericht Proef met bladkorven

Gepubliceerd op: 03 oktober 2023 08:40

De gemeente Landsmeer plaatst in de herfst als proef bladkorven. Hierin kunt u de bladeren gooien, die van de gemeentelijke bomen of uw eigen bomen in uw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in dorpen (zie hieronder). De bladkorven worden in december weer verwijderd.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, haalt de gemeente Landsmeer regelmatig bladeren van de weg. We vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen we samen de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven iedere week leeg als dat nodig is. De bladeren worden gecomposteerd. In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het composteren van het bladafval. De korven zijn egelvriendelijk. Dat wil zeggen dat egels er niet in kunnen, zodat ze niet mee geschept kunnen worden wanneer de bladkorf geleegd wordt.

Waar staan de bladkorven?

In de lijst hieronder kunt u zien waar de gemeente bladkorven plaatst.
• Purmerland: ter hoogte van Purmerlanderijweg 3
• Den Ilp: ter hoogte van Schoolstraat 42
• Landsmeer: ter hoogte van Lisstraat 26, Giessenburg 1 en Doctor Martin Luther Kingstraat 15

Heeft u een goed idee?

De bladkorven zijn geplaatst als proef. Na afloop gaan we kijken hoe het bevallen is. Heeft u een goed idee over de bladkorven? Of wilt u volgend jaar ook een bladkorf in uw wijk? Laat ons dat dan weten via gemeente@landsmeer.nl