gemeente Landsmeer | Programma Dienstencentrum Landsmeer

Nieuwsbericht Programma Dienstencentrum Landsmeer

Gepubliceerd op: 31 augustus 2018 11:20

In september organiseert het Dienstencentrum weer een reeks aan leuke activiteiten.

Zingen bij DCL

In september start er een nieuw gemengd 50+ koor in het Dienstencentrum. Iedere dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 gaan we lekker zingen. Het koor gaat een divers repertoire opbouwen. We zingen bijvoorbeeld "Devoted to you" van de Everly Brothers of het Ierse lied "The Riddle song", maar ook Nederlandstalige liedjes zoals "Vluchten kan niet meer" van Frans Halsema en Jenny Arean. De bedoeling is om deze muziek twee- en driestemmig in te studeren.

Het koor staat onder leiding van dirigente Irene Schepers. Irene is een ervaren dirigente die al bij veel Landsmeerders bekend is om haar enthousiaste wijze van dirigeren.

Kosten voor deelname: € 25 per maand. Voor degenen die denken dat ze niet goed genoeg kunnen zingen start Irene ook in september een Opstapkoor, kosten 5 euro per keer, op dinsdag van 13 tot 14 uur. Ook het koor "Zingen is leven" van Anje Rietberg zingt op de dinsdag in het Dienstencentrum. Informatie en aanmelding bij het Dienstencentrum, Dr. M.L. Kingstraat 2b, of 482 41 90.

Salsa!

Bewegen is leuk en gezellig, en heeft ook een sociale functie. Daarom starten we, in samenwerking met SalsaClub Adam Noord, op de vrijdagmiddag weer een Cursus Salsa Sociál voor 55-plussers. Bovendien komt er een vervolg voor mensen met wat Salsa danservaring. Daar wordt bewegen een feestje! Salsa Sociál vindt, de naam zegt het al, inspiratie in Salsa en andere Zuid-Amerikaanse dansen. Bij docente Annetje Riel ligt de nadruk niet op het aanleren van zoveel mogelijk verschillende danspassen, zij vindt vooral het sociale aspect belangrijk: het dansen met elkaar, leiden, volgen, het leren aanvoelen van de muziek en samen plezier hebben.

Salsa dansen doe je met een partner, dus schrijf bij voorkeur met partner in. Dames met dames of heren met heren mag natuurlijk ook. Heb je geen partner? Kom dan naar de 1e les, wellicht kunnen we een match maken. Annetje is gediplomeerd Salsa dans lerares, zij leert al vele jaren mensen op een leuke en ontspannen manier de weg te vinden op de dansvloer.

1e les 21 september, cursus van 12 lessen, bijdrage € 75 per persoon. Beginners van 14 tot 15 uur, en gevorderden van 15 tot 16 uur. Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, 1121 CP Landsmeer. Info over de lessen bij de docente: 06 - 4161 3334 of mail naar info@salsasirena.nl

Salsa

Groepstraining In Balans

Wat wankeler op de benen? Al eens gevallen? Dan is de volgende cursus misschien iets voor u. GGD Amsterdam organiseert in samenwerking met het Dienstencentrum de groepstraining In Balans. Doel van de cursus:  Stevig op de benen. De gratis Informatiebijeenkomst is vrijdag 21 september 10:30 uur. Locatie: Dienstencentrum, Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer. Informatie: Cora van Senten 020-482.5758 of www.laatjenietvallen.nl

Bridge op maandag

Als u van bridgen houdt en er al enige ervaring mee heeft ben u van harte welkom bij de bridgeclub op de maandag. De deelnemers komen elke maandagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur in het Dienstencentrum bij elkaar. Wilt u meer informatie? Neem dan even contact op met het DCL 020 482 41 90

Effectief bewegen met chronische pijn

Sport en bewegen zijn leuk, gezond en leveren een positieve bijdrage aan de fysieke en mentale gesteldheid van mensen. Helaas is zorgeloos bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend , voor velen zorgt een permanente blessure of chronische kwaal voor ongemak, met als gevolg dat er juist minder bewogen wordt. De  cursus ' Effectief bewegen met chronische pijn'  is bedoeld voor mensen die beperking ondervinden bij bewegen door een chronische kwaal als  fybromyalgie, MS, reuma, chronische pijnklachten enz., of een permanente blessure. 

In de cursus leer je handvatten om makkelijker, ontspannener en bewuster te bewegen. Je ademhaling wordt een energiebron om zo effectief mogelijk te zijn in het  gebruik van je bewegingsapparaat , jouw lichaam met die chronische kwaal waar je nu eenmaal mee moet leren omgaan. Voormalig danser, dans- en bewegingstherapeut en aikidoleraar Job Cornelissen is de docent van deze cursus. Met plezier en humor en muziek leer je beter omgaan met je kwaal tijdens het bewegen en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn daarbij. Bewegingsdisciplines als Tai Chi en Qi Gong passeren de revue. Veel deelnemers zjjn al lang bij de groep: de onderlinge (lots)verbondenheid werkt steunend en stimulerend!

De cursus wordt gegeven in het Dienstencentrum Landsmeer elke donderdagmorgen van 10.30- 11.30  en daarna drinken we koffie. Kosten zijn € 30,- per maand, veel zorgverzekeraars vergoeden deze kosten geheel of gedeeltelijk. Ben je nieuwsgierig geworden ? Kom gerust langs voor een proefles! Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, telefoon 482 41 90

Engels voor gevorderden

Het Dienstencentrum start eind september weer met een cursus Engels voor gevorderden. Bent u al een beetje bekend met de Engelse taal en vindt u het leuk om in een groep nog meer vertrouwd te raken met het spreken en schrijven? Meld u dan nu aan!

De lessen vinden plaats op woensdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur. Kosten € 60 voor 10 lessen. Voor informatie kunt u contact opnemen met het DCL via telefoon: 482 41 90,  mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl of kom eens binnen lopen op ons kantoor aan de Dr. M.L. Kingstraat 2b.


Spaans

Heeft u al eerder bij Marianne of elders een tijdje Spaanse les gevolgd, dan bent u van harte welkom bij de 3e jaars groep Spaans. De lessen starten weer op woensdag 19 september van 14 tot 15.30 uur in het Dienstencentrum. Voor meer informatie een aanmelding kunt u contact opnemen met het Dienstencentrum 482 4190.


Zondagslunch voor ouderen

Schuift u ook gezellig aan? Vanaf woensdag 29 augustus vanaf 12.00 uur kunt u zich in inschrijven voor de zondagslunch in het Dienstencentrum Landsmeer. Op zondag 9 augustus kunt u dan weer genieten van al het heerlijks dat de vrijwilligers van het DCL voor u hebben bereid.

Schuift u ook gezellig aan? Opgeven kan op het kantoor van het Dienstencentrum Landsmeer tegen betaling van € 10 per persoon. U vindt het DCL aan de Dr. M.L. Kingstraat 2b in Landsmeer. Voor informatie belt u met 020 – 482 41 90.