gemeente Landsmeer | Terugblik inloopbijeenkomst 'Omgevingsvisie 2040' in Purmerland

Nieuwsbericht Terugblik inloopbijeenkomst 'Omgevingsvisie 2040' in Purmerland

Gepubliceerd op: 27 juni 2024 14:35

Hoe kijken de Purmerlanders naar de toekomst? Woensdag 26 juni 2024 bezochten ongeveer 15 mensen de voetbalkantine om hierover in gesprek te gaan met medewerkers van de gemeente, de wethouder en verschillende raadsleden. Zij spraken met elkaar over: wonen, verkeer, recreatie, toerisme, duurzaamheid en gezondheid. Het volgende gesprek is vrijdag 28 juni in Den Ilp. Komt u ook? De koffie staat klaar.

Mensen gaven hun mening over bijvoorbeeld toerisme en recreatie, waar men het Twiske prees als prachtig recreatiegebied voor zowel inwoners als mensen van buiten als achtertuin van Purmerland. Sommigen zagen de toename van bed and breakfast mogelijkheden wel zitten, maar een camping of hotel niet. Het onderhoud van de wandel-, fiets- en vaarroutes zou volgens sommigen beter kunnen. En dan het wonen. Daar heeft iedereen wel een mening over.

Wonen
Een aanwezige vertelde dat hij net nog op Funda had gekeken bij de koopwoningen in Purmerland: één stond te koop voor bijna 5 ton en de andere twee ver boven een miljoen. Dat is voor de meeste mensen niet te betalen en al helemaal niet voor jongeren, stelt deze bezoeker. Op de vraag voor wie men zou moeten bouwen, is het antwoord best lastig om te geven. Eén deelnemer geeft aan dat als men voor senioren zou bouwen, er ook voorzieningen zouden moeten zijn. Hoe moeten ouderen anders aan hun dagelijkse boodschappen komen?

Leefbaarheid en gezondheid
Verschillende keren kwam het gemis van het dorpshuis ter sprake. Daar kwam men vroeger bij elkaar als dorp. Men leerde elkaar in het dorpshuis kennen en daar werden feestjes gevierd. Sommigen maken zich dan ook wel zorgen om de leefbaarheid van het dorp. Vroeger kende iedereen elkaar, vertelt iemand. Nu zijn er steeds meer dorpsgenoten, die niet meedoen aan de buurtbarbecue en ook geen gedag zeggen. Wat doet dat met de leefbaarheid van het dorp? Willen we op deze manier samen leven?

Vrijdag 28 juni vanaf 19.30 uur, De Wije Ilp
Wilt u ook meepraten over al deze onderwerpen en heeft u ideeën over hoe het anders kan, creatiever, groener, leefbaarder of wilt u meegeven hoe prettig u woont in Den Ilp, kom dan langs in De Wije Ilp op vrijdag 28 juni tussen 19.30 en 21.30 uur in Den Ilp. Ook dan staan we weer voor u klaar. Wij ontmoeten u graag.

Dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli, Landsmeer
Wilt u meepraten over de dorpskern Landsmeer? Op dinsdag 2 juli kunt u langskomen bij de inloopbijeenkomst in het Wapen van Landsmeer. Omdat het Nederlands elftal die avond de achtste finale speelt, organiseren we een extra inloopbijeenkomst op woensdag 3 juli. Dan bent u welkom bij Vrij en Blij (Dr. Martin Luther Kingstraat 2C) tussen 19.30 en 21.30 uur.

Geen tijd om langs te komen? Vul de vragenlijst in
Heeft u geen tijd of behoefte om langs te komen, dan kunt u uw mening geven door een vragenlijst in te vullen. Klik hier op de vragenlijst om deze in te vullen. Zo'n 180 mensen gingen u voor, daar kunnen nog wel wat meningen bij!

Klik hier voor meer informatie over het opstellen van de Omgevingsvisie voor Landsmeer.