gemeente Landsmeer | Urgentiebewijs voor woning nodig? Betaal geen onnodige kosten!

Nieuwsbericht Urgentiebewijs voor woning nodig? Betaal geen onnodige kosten!

Gepubliceerd op: 09 augustus 2019 15:45

Bent  u dringend op zoek naar een sociale huurwoning? Dan komt u in uw zoektocht op internet  advertenties van bureaus tegen die veel geld vragen voor het aanvragen van een urgentiebewijs bij uw gemeente.  Door een bureau in te schakelen maakt u geen grotere kans op een urgentiebewijs. Het kost u  alleen extra geld.  Een urgentiebewijs aanvragen bij de gemeente kunt u gewoon zelf en kost u niet meer dan € 80,05.

Zelf een urgentiebewijs aanvragen

Veel mensen zoeken een sociale huurwoning in Landsmeer. De wachttijd is hierdoor lang. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunt u voorrang krijgen. Bijvoorbeeld wanneer uw huis onbewoonbaar is na brand of als er sprake is van ernstig huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie hierover op Landsmeer.nl.

Een urgentiebewijs voor de gemeente Landsmeer vraagt u bij de afdeling Klantcontact Vergunningen van de gemeente Zaanstad (telefoon  14075 of digitaal via zaanstad.nl ). De gemeente Zaanstad behandelt urgentie-aanvragen voor Landsmeer.  U krijgt bericht dat uw aanvraag is ontvangen en een uitnodiging voor een gesprek met een woning-maatschappelijk werker. Voor de kosten van uw aanvraag (€ 80,05) ontvangt u een acceptgiro.  De kosten betaalt u ook als u geen urgentiebewijs krijgt. U krijgt een brief van de gemeente waarin de beslissing op uw aanvraag staat. Vervolgens moet u zelf reageren op woningen via Woningnet.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het aanvragen van een urgentiebewijs? Via het Middelpunt kunt u in contact komen met een hulpverlener of vrijwilliger die u helpt bij het invullen van uw aanvraagformulier. U kunt ook bij Middelpunt terecht voor andere hulp op maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur. Of telefonisch via  020 – 487 7124. Deze hulp is gratis.