Nieuwsbericht Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op: 18 december 2018 08:55

Op vrijdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag 2018, zijn in het gemeentehuis 15 vrijwilligers in het zonnetje gezet door wethouder Mandy Elfferich.
In totaal waren 16 vrijwilligers door hun vereniging of organisatie opgegeven, 1 vrijwilliger kon helaas niet aanwezig zijn.


De opkomst was groot en tijdens de officiële plechtigheid heeft de wethouder haar waardering uitgesproken voor het onbetaalde en onmisbare werk dat vrijwilligers – vaak op de achtergrond – verrichten. Mandy Elfferich sprak iedere vrijwilliger persoonlijk toe en bedankte hen voor hun inzet voor de lokale samenleving. Bijzondere aandacht was er voor de heer C. Knibbe, die zich al meer dan 40 jaar dagelijks met niet aflatende ijver inzet. Hij was door de Protestantse gemeenschap Landsmeer / Het Kruispunt voor gedragen. Wethouder Elfferich heeft alle vrijwilligers onderscheiden met het Zonnetje (de erespeld voor vrijwilligers), waarna ook een VVV-bon, boek over het Twiske en een bos bloemen werden overhandigd.
Na het officiële programma kon men onder het genot van een drankje en een hapje en een muzikale bijdrage van het duo Fake Yellow Flowers napraten.


Wereldwijde Dag van de Vrijwilliger
Elk jaar wordt in december wereldwijd de Dag van de Vrijwilliger gevierd en uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijke functie van vrijwilligers in de samenleving op het gebied van sport, gezondheidszorg, cultuur en andere maatschappelijke terreinen. Het college van B & W greep ook dit jaar de gelegenheid aan om –mede namens de inwoners- haar waardering te uiten voor de vele activiteiten de vrijwilligers verrichten. De 16 genomineerden die de eretitel vrijwilliger van het jaar 2018 kregen staan symbool voor alle vrijwilligers die onmisbaar zijn.

Vrijwilligers 2018