gemeente Landsmeer | Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Artikel Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Op woensdag 16 maart 2022 kiezen we een nieuwe gemeenteraad. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft om straks uw stem uit te brengen.

Belangrijke data

 • Lijstnaam registreren voor de gemeenteraad (uiterlijk maandag 20 december 2021)
  U kunt met een politieke partij of groepering meedoen aan de verkiezingen. Met de registratie aanduiding legt u de lijstnaam vast die op de kandidatenlijst en het stembiljet komt. Op de website van de kiesraad kunt u zien wat u hiervoor moet doen.
 • Uiterlijk maandag 20 december 2021
  Lijstnaam registreren.

  Voorinlevering kandidatenlijsten
  Politieke partijen kunnen (op afspraak) hun kandidatenlijsten vaak al vóór de dag van de kandidaatstelling laten controleren door het gemeentelijk centraal stembureau. Dit wordt voorinlevering genoemd. Op deze manier hebben politieke partijen meer tijd om eventuele ontbrekende stukken aan te vullen. De stukken moeten alsnog worden ingeleverd op de dag van de kandidaatstelling, ook als alle stukken bij de voorinlevering in orde zijn.
 • 31 januari 2022, 09.00-17.00 uur
  Dag van de kandidaatstelling. Politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezing moeten op de dag van de kandidaatstelling hun kandidatenlijst inleveren bij het centraal stembureau van de gemeente Landsmeer.

 • 1 februari 2022, 16.00 uur
  Het centraal stembureau van de gemeente Landsmeer onderzoekt in een besloten zitting de kandidatenlijsten, de kandidaten die erop staan en de lijstnamen. Als er nog stukken ontbreken, kunnen deze binnen twee dagen in orde gemaakt worden. Na de zitting kunt u de kandidatenlijsten en ondersteuningsverklaringen inzien.

 • 4 februari 2022, 16.00 uur
  Het centraal stembureau van de gemeente Landsmeer neemt in een openbare zitting een besluit over de geldigheid van de lijsten en de kandidaten die erop staan. In deze zitting worden de geldige lijsten voor de gemeenteraad ook genummerd.
 • 16 maart 2022
  Verkiezingen.

 

Link naar meer informatie

Uitslag Gemeenteraadverkiezingen 2018