gemeente Landsmeer | Nood- en 24 uurs opvang voor kinderen in Landsmeer

Artikel Nood- en 24 uurs opvang voor kinderen in Landsmeer

De Rijksoverheid heeft vanwege het coronavirus besloten dat alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en basisscholen tot en met 28 april gesloten zijn. De ouders/verzorgers van kinderen moeten zelf zorgen voor de opvang. Voor kinderen tussen 0 en 12 jaar van ouders/verzorgers met een cruciaal beroep die hun kind niet elders onder kunnen brengen, is er noodopvang. Deze is 24 uur per dag mogelijk. Deze regeling geldt tot 11 mei 2020.

Noodopvang tijdens coronacrisis in Landsmeer

Kinderen tussen 0-4 jaar
Heeft u noodopvang nodig voor kinderen tussen 0-4 jaar, en maakt u al gebruik van kinderopvang dan kunt u contact opnemen met uw eigen kinderdagverblijf. Gaat uw kind normaal niet naar een kinderdagverblijf maar kunt u uw kind niet elders onderbrengen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via het aanmeldformulier.

Kinderen tussen 4-12 jaar
Elke basisschool kan tijdens schooltijden noodopvang aanbieden. Heeft u noodopvang nodig voor kinderen tussen 4-12 jaar dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind of met het kinderdagverblijf (of BSO) waar de school u naar verwezen heeft. Alle basisscholen in Landsmeer hebben een afspraak met één of meerdere kinderopvangorganisaties om zorg te dragen voor noodopvang. 

Aanmelden

Vul dit aanmeldformulier in en stuur naar g.visser@landsmeer.nl
Wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling en melden uw kind aan bij een van de kinderopvanglocaties in Landsmeer. Op dit moment worden kinderen opgevangen bij SKOP, Berend Botje en Partou. Ook BSO De Hoeksteen en BSO De Stap vangen kinderen op.

24 uurs Opvang: avond-, nacht- en weekendopvang

Kinderen tussen 0-12 jaar
De gemeente heeft met Kinderopvang Partou afspraken gemaakt over 24 uurs opvang. Voor ouders met een vitaal beroep heeft de gemeente avond-, nacht- en weekendopvang georganiseerd. Heeft u een cruciaal beroep? En wilt u gebruik maken van avond-, nacht of weekendopvang dan kunt u hiervoor contact opnemen met Gabriëlla Visser via: 06-50037688 of g.visser@landsmeer.nl Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Burgerzaken van de gemeente: 020 4877111.

Aanmelden of vragen?

Wilt u uw kind aanmelden voor 24 uurs opvang? Vul dan dit aanmeldformulier in en stuur dit naar g.visser@landsmeer.nl. De gemeente neemt uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. Wij streven ernaar uw kind na uw aanvraag binnen 24 uur bij Partou te plaatsen. Is het nodig om uw kind per direct opvang te bieden, dan kunt u hiervoor bellen met Gabriëlla Visser, 06-50037688 of een e-mail sturen naar g.visser@landsmeer.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Burgerzaken van de gemeente: 020 4877 111.

Kinderen die klachten hebben

Uw kind moet gezond zijn om gebruik te kunnen maken van deze noodopvang. Kinderen die klachten hebben zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts kunnen niet terecht. Lukt het niet om opvang te regelen? Ga dan met uw werkgever in gesprek over een oplossing.