Artikel Sporten in Landsmeer

Sport is gezond en levert een belangrijke bijdrage aan de sociale structuur en samenhang in de gemeente. Daarom vindt de gemeente Landsmeer dat sportbeoefening voor iedereen mogelijk moet zijn. Zij stimuleert sporten in het algemeen, maar vooral voor jongeren tot 18 jaar, ouderen boven de 55 jaar en mensen met een handicap en amateursporten in verenigings- of clubverband, waaraan iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen.  

Indoor sportcentrum Landsmeer
Het Indoor Centrum Landsmeer (ICL) is eigendom van de gemeente. In het ICL zijn een sporthal en twee gymzalen die samen vijf basketbalvelden of zes volleybalvelden beslaan. De meeste zaalvoetbal-, volleybal- en basketbalwedstrijden worden hier gespeeld. De kleinste hal wordt gebruikt voor schoolgymnastiek.

De zalen in het ICL zijn te huur. Neem heirvoor contact op met de beheerder van de ICl, de heer C. Kollen, telefoon 020 482 5263.

Sportpark Landsmeer
In het sportpark bevinden zich diverse sportaccommodaties:

Zwembad De Breek
In het Sportpark Landsmeer is een openbaar openlucht zwembad met drie baden en een speelweide. Het zwembad wordt geëxploiteerd door de Stichting Zwembad De Breek.

Diverse sportplekken in Landsmeer

Sportclubs in Landsmeer
Landsmeer heeft een rijk verenigingsleven, waaronder vele actieve sportclubs, zowel buitensporten als binnensporten:


Staat uw vereniging er niet bij? Geef de naam en de webstek dan door aan de afdeling Communicatie van de gemeente, e-mail: gemeente@landsmeer.nl.