Artikel Aangepast sporten

Iedereen is ervan overtuigd dat sport belangrijk is. Daarbij spelen plezier, gezelligheid, inspanning en ontspanning een rol. Dit geldt zeker ook voor mensen met een beperking.

Aangepast sporten is er voor alle mensen met een beperking. Hierbij kan het gaan om een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, auditieve beperking, visuele beperking of chronische aandoening. Ook mensen met een combinatie van beperkingen behoren tot de doelgroep van aangepast sporten.

In de regio Zaanstreek-Waterland maken ruim 3000 deelnemers gebruik van 67 mogelijkheden om aangepast te sporten. Het aanbod is zeer gevarieerd. Van handboogschieten tot tafeltennis en van dansen tot zwemmen.

Voor meer gedetailleerde informatie of een persoonlijk sportadvies kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten, Kelly Tiggelman. Zij ondersteunt ook verenigingen die een aangepast sportaanbod hebben of willen gaan opzetten. Telefoon (0299) 287 700 (ma/do/vrij) of e-mail: mwever@teamsportservice.nl

Of kijk op de website van www.unieksporten.nl. Deze website is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en geeft een overzicht van het landelijk aanbod voor de aangepaste sporter.