Artikel Verkeer - Opfriscursus verkeerskennis voor senioren

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Dit geldt voor automobilisten, maar ook voor fietsers of scootmobielgebruikers. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. 

Op initiatief van de gemeente Landsmeer kunt u uw verkeerskennis opfrissen. Onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland wordt u in twee bijeenkomsten bijgepraat over de nieuwste verkeersregels. Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid om een (gratis en privé) praktijkles met een rijschool aan te vragen). Deze cursus is bedoeld voor senioren en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Vervoerregio Amsterdam. Deelname is gratis, wel wordt verwacht dat u beide avonden komt. Minimum aantal deelnemers 10, maximaal 35, bewoners van Landsmeer hebben voorrang.

Maandag 16 oktober en maandag 20 november 2017, 16.00 - 18.00 uur
Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, 1121 CP Landsmeer

Maandag 16 oktober en maandag 20 november 2017, 19.30 - 21.30 uur
Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, 1121 CP Landsmeer

U kunt zich per mail inschrijven bij Veilig Verkeer Nederland, via steunpuntwest@vvn.nl (vergeet niet uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer op te geven). Of telefonisch via VVN Steunpunt West 088 524 88 38. 

Hier kunt u alvast even online testen hoe het met uw verkeerskennis gesteld is!

 

Verkeersborden, wat betekenen ze?