Artikel Werkzaamheden IJdoornlaan

Tussen 13 juli en 10 augustus wordt de IJdoornlaan in Landsmeer vanaf het Zuideinde tot aan de gemeente Amsterdam vervangen. Aangezien dit de belangrijkste verkeersader van Landsmeer is, hebben de werkzaamheden een grote impact op de inwoners en ondernemers van Landsmeer en ook op doorgaand verkeer vanuit de omgeving. Om de hinder voor Landsmeerders en anderen zoveel mogelijk te beperken, plannen we deze werkzaamheden in de zomervakantie. Daarnaast wordt er 24 uur per dag gewerkt om de periode zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden aan de IJdoornlaan zijn opgedeeld in twee fases: fase 1 is van 13 tot 31 juli, fase 2 is van 31 juli tot en met 10 augustus.

Veel gestelde vragen
Hier vindt u de meeste gestelde vragen over het project IJdoornlaan. Dit bestand wordt regelmatig bijgewerkt.
Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u uw vraag mailen aan IJdoornlaan@boskalis.com. LET OP: dit mailadres geldt alléén voor het werk aan de IJdoornlaan.

Blijf op de hoogte met de BouwApp
Om steeds op de hoogte te blijven van de werkzaamheden aan de IJdoornlaan kunt u de BouwApp downloaden. Boskalis, het bedrijf dat het werk uitvoert, zet de komende weken updates in deze app en vertelt regelmatig wat er precies gedaan wordt. De werkzaamheden duren tot 10 augustus. De app vindt u in de App Store en in Google Play.

Werkzaamheden fase I - 13 tot 31 juli 2020

Locatie werkzaamheden
Het gedeelte kruispunt A10 op-/afrit tot aan het gemeentebord Landsmeer van Amsterdam, voor het A10 viaduct en langs het tankstation.

Bereikbaarheid Landsmeer voor autoverkeer
Landsmeer is in deze fase vanaf de A10 bereikbaar via de afslag s117 richting Zaanstad, Purmerend, Leeuwarden (buitenring, afslag tankstation Total). Omdat een deel van de IJdoornlaan is afgesloten van 20 tot en met 31 juli is Landsmeer niet bereikbaar via afslag 117 richting Volendam, Hengelo, Utrecht (binnenring, afslag tankstation BP/McDonald's).
De andere toegangswegen van Landsmeer zijn wel gewoon bereikbaar.
Om vanuit Landsmeer naar de ring te rijden kun je tot en met 31 juli rijden via het Zuideinde en de IJdoornlaan.

Bereikbaarheid Landsmeer voor fietsverkeer
Fietsers van en naar Amsterdam worden van 13 tot 31 juli omgeleid via het Pieter Weerspad en Amsterdamsepad.

Kaartje omleidingen
Zo kunt u naar Amsterdam en terug in fase 1.


Werkzaamheden fase II - 31 juli tot en met 10 augustus 2020

Locatie werkzaamheden
Het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt A10 op-/afrit ( A10 Noord buitenring richting Zaanstad/Coentunnel)

Bereikbaarheid Landsmeer voor autoverkeer
De A10 oprit en de IJdoornlaan naar Amsterdam zijn in fase 2 niet bereikbaar. Landsmeer is bereikbaar via drie routes:
- de Haal (Noord-West)
- Purmerend
- de Van Beekstraat (Oost-Zuid)

Bereikbaarheid Landsmeer voor fietsverkeer
Fietsers van en naar Amsterdam worden van 31 juli tot en met 10 augustus omgeleid via het Pieter Weerspad en Amsterdamsepad.

Kaartje omleidingen
Zo wordt u omgeleid in fase 2.

Extra overlast in fase 2
Met name in fase 2 is de overlast groot, omdat de werkzaamheden in deze periode samenvallen met het groot onderhoud van de A10 Noord buitenring richting Zaanstad/Coentunnel. Zowel de A10 oprit als de IJdoornlaan naar Amsterdam is dan niet te bereiken.

Bussluis
De bussluis gaat in fase 2 open voor:
- nood- en hulpdiensten
- openbaar vervoer (het busverkeer rijdt in principe haar gewone diensten)
- vrachtverkeer
- vignethouders
NB. De bussluis gaat niet voor al het verkeer open, zodat nood- en hulpdiensten te allen tijde van en naar het BovenIJ Ziekenhuis kunnen rijden.

Vignethouders voor bussluis
Tijdens de werkzaamheden in fase 2 (31 juli t/m 10 augustus) krijgen de volgende adressen een vignet:
1.            IJdoornlaan 1 t/m 10
2.            Zuideinde 122 t/m Dorpsstraat 63, tot voor de kruising Van Beekstraat.
3.            Luijendijk en Luijendijk zuid
De bewoners ontvangen omstreeks 24 juli één vignet per huisadres.

Parkeerinformatie Van Beekstraat
In fase 1 kan hier gewoon geparkeerd worden.
In fase 2 geldt hier een parkeerverbod. Alternatieve parkeerplaatsen: op eigen terrein, bij Het wapen van Landsmeer, naast Snackbar Van Beek, Kistenmakerseiland, erf van diverse particulieren.

Camera's
In de periode tussen 31 juli en 10 augustus worden de camera's in Oostzaan en Den Ilp niet uitgelezen en kunt u via deze omleiding rijden.

Extra informatie over pontveer 't Schouw - dinsdag 4 augustus 7.30-18.00 uur
Op dinsdag 4 augustus van 7.30 tot 18.00 uur voert VolkerInfra PNH Zaanstreek-Waterland in opdracht van provincie Noord-Holland werkzaamheden uit bij pontveer 't Schouw. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de aandrijfkabel. Als gevolg van schade dient deze op korte termijn te worden vervangen.

Verkeerstremming:
Tijdens de werkzaamheden vaart de pontveer niet.

Vaarwegstremming:
Tussen 07.30-13.30 uur is het mogelijk dat het vaarverkeer vertraging oploopt.  De maximale vertraging is 30 minuten. Bij doorgang kan het vaarverkeer met gepaste snelheid langs de werkzaamheden varen.
Tussen 13.30-17.30 uur is de vaarweg volledig gestremd.
Tussen 17.30-18.00 uur is het mogelijk dat het vaarverkeer vertraging oploopt.  De maximale vertraging is 30 minuten. Bij doorgang kan het vaarverkeer met gepaste snelheid langs de werkzaamheden varen.

 


Informatie over de werkzaamheden 

Inwoners kunnen vragen over de werkzaamheden aan de IJdoornlaan stellen via: IJdoornlaan@boskalis.com.

Vragen over het project groot onderhoud aan de A10-buitenring kunnen inwoners stellen aan Rijkswaterstaat (RWS). Meer informatie over dit project is te vinden op de webpagina van RWS groot onderhoud A10 Noord. Weggebruikers en inwoners kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).