Artikel Aanleg glasvezel

In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo'n 30%. Glasvezel kan die groei aan en daarmee is Landsmeer klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst.

Uitvoering
De aanleg van glasvezel in de gemeente Landsmeer - zowel in de kernen als het buitengebied - wordt door 2 partijen uitgevoerd: KPN verzorgt het dorp Landsmeer en Glasvezel Buitenaf Den Ilp. Purmerland en het buitengebied. Voor de verdeling zie bijgaande plattegrond of online op www.landsmeer.nl zoek op 'glasvezel'.

KPN
Alle bewoners van de kern Landsmeer zijn benaderd door KPN en kunnen zich aanmelden voor aansluiting op het glasvezelnet.
Voor alle vragen over KPN glasvezel kunt u elke vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht bij het glasvezelinformatiepunt op het Marktplein. Bewoners kunnen de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl doen en zich aanmelden voor aanleg van glasvezel naar hun huis.
De werkzaamheden starten begin 2020.

Bewoners kunnen voor vragen rechtstreeks contact opnemen met KPN, zie ook www.kpnnetwerk.nl

  • Via whatsapp 06 308 562 91 ma t/m vr 8.30 - 18.00 uur.
  • Vul het contactformulier
  • Bezoek het glasvezelinformatiepunt op de markt, wekelijks op vrijdag van 12.00-20.00 uur

Glasvezel Buitenaf
De aanleg buiten de dorpskern, Den Ilp en Purmerland, wordt verzorgd door Glasvezel Buitenaf. Dit gebied is ten noorden vanaf Noordeinde 15 en vanaf de Van Beekstraat (ten oosten van nr 149) vanaf het 30 km bord. Hieronder valt dus ook Kanaalweg, Kanaaldijk, Purmerland etc. Klik hier voor informatie en aanmelding of bel met 088 - 75 85 800.
Naar verwachting start men medio 2020.

Overzicht
Hieronder een kaartje wie van de beide partijen welk deel van Landsmeer gaat voorzien van glasvezel.
Glasvezel aanleg Landsmeer_dec19

glasvezel eerste schop in de grond 8 jan 2020
Wethouder Richard Quakernaat en Willem Offerhaus van KPN geven het 'startschop' op 8 januari 2020