Artikel Doortrappen

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen en motiveert de oudere fietser zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij. Dus ook in Landsmeer! |
Online is de campagne al gestart en brengen we de slimme Doortraptips en FietsFit oefeningen onder de aandacht. Daarnaast worden er de komende tijd in Landsmeer ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Voor het programma en de activiteiten werken we samen met verschillende lokale partijen in Landsmeer.

Historische fietstocht op 28 oktober 2020

Fiets gezellig mee met het historische rondje in Landsmeer! We fietsen met elkaar, op gepaste afstand, langs verschillende unieke punten waar je meer toelichting krijgt over de historie van Landsmeer. Denk bijvoorbeeld aan de monumentale Twiskemolen die gebouwd is op de fundamenten van de oude molen uit 1548. Of Het Grote Huis waar vroeger een eierveilig was gevestigd. Onderweg ontdekt u allerlei bijzondere plekjes en kunt u genieten van de cultuur, natuur en historie. Fysio Balans en The Cool Biking Company zijn erbij en geven deze dag slimme Doortraptips hoe u veilig en met plezier kunt blijven fietsen tot uw 100ste!

Wilt u ook meefietsen? Meld uzelf dan aan via samenmeerlandsmeer@kpnmail.nl of telefonisch via 020 482 4190. Er geldt een eigen bijdrage van €2,-. Voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd.

Startpunt: SamenMeer (Doctor Martin Luther Kingstraat 2-B, Landsmeer)
Datum: woensdag 21 oktober
Tijd: 13:30 – 17:00
Route: 15 of 24 kmDe fietstocht is in samenwerking met Doortrappen Landsmeer en wordt mede mogelijk gemaakt door SamenMeer, Fysiotherapie Balans, Oudheidkundige Vereniging Landsmeer en The Cool Biking Company. Klk hier voor alle info over de fietstocht.

Doortrappen fietstocht soc post

Algemene informatie