Artikel Vrijwilligerswerk

Veel mensen denken nog steeds bij vrijwilligerswerk dat je elke week iets moet doen en er voor langere tijd aan vast zit. Maar met kleinere, kortlopende projecten of incidentele hulp kun je ook helpen. Ondanks de drukke agenda tegenwoordig is het dan toch mogelijk om af en toe een uurtje te vinden om zelf iets te gaan doen. Ook de gemeente ondersteunt en stimuleert dit werk van harte.

Meld u ook aan!

Wilt u ook vrijwilligerswerk gaan doen? Informeer dan eens bij uw (sport)vereniging , bij WonenPlus, het Dienstencentrum Landsmeer, de Zorgcirkel (de Keern) naar de mogelijkheden. Of neem contact op met de vrijwilligerscentrale Amsterdam. Alle vrijwilligersorganisaties en (potentiële) vrijwilligers uit de gemeente Landsmeer kunnen voor informatie, ondersteuning en de vacaturebank voor vrijwilligerswerk bij de Vrijwilligerscentrale Amsterdam terecht.

Verzekering

De gemeente Landsmeer heeft een vrijwilligersverzekering bij de Raetsheren van Orden. Met deze verzekering biedt de gemeente Landsmeer alle vrijwilligers zekerheid. Een vrijwilliger is iemand die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht voor anderen. De gemeente wil het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk benadrukken en de participatie van vrijwilligerswerk stimuleren.

Meer informatie vindt u hier.