gemeente Landsmeer | 5-11 oktober Landelijke Week van de Veiligheid in Landsmeer

Nieuwsbericht 5-11 oktober Landelijke Week van de Veiligheid in Landsmeer

Gepubliceerd op: 01 oktober 2020 18:30

Van 5 tot en met 11 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid (WvdV). Inwoners en ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen. Dit jaar in verband met de maatregelen tegen corona vrijwel geheel digitaal. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft daarnaast digitale trainingen beschikbaar voor ondernemers en hun medewerkers. Thema in 2020: Ben jij voorbereid op criminaliteit?

Week van de Veiligheid logo

Programma Week van de Veiligheid
Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van weerbaarheid en inbraakpreventie. Ook al zijn mensen meer thuis tijdens coronatijd, blijft dit een punt van aandacht nu de dagen langer worden. Hoe kunnen ondernemers en burgers weerstand bieden tegen criminaliteit? Kun je je preventief hierop voorbereiden? In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt de gehele week dagelijks veiligheidstips verspreid via digitale media en de website. Tijdens de week zelf is de campagne vanwege het coronavirus digitaal. Daarnaast zijn er online trainingen voor ondernemers en hun medewerkers mogelijk die zijn samengesteld door het CCV. Het doel van de week is inwoners en ondernemers te informeren over de mogelijkheden van een inbraak in hun woning of bedrijf te verkleinen. Alleen op 2 oktober bij de aftrap van de Week van de Veiligheid is er een fysieke informatiekraam op de markt.

Vrijdag 2 oktober
De week dit jaar wordt op vrijdag 2 oktober afgetrapt op de markt van Landsmeer. Daar staat de informatiekraam over inbraakpreventie voor inwoners en ondernemers.

CCV-academie
Het complete scholingsaanbod van het CCV in 1 oogopslag. Het CCV biedt trainingen en e-learnings op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Qua inhoud en werkvormen divers, maar altijd praktisch toepasbaar.

De trainingen worden verzorgd door deskundige CCV-adviseurs. Zij maken daarbij gebruik van actuele kennis over het onderwerp en ervaringen uit de praktijk. Omdat wij het belangrijk vinden om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van de ondernemers, bieden we onze trainingen vooral op maat en op de door jou gewenste locatie aan.

Online trainingen van het CCV
Een overval heeft veel impact. Om ondernemers en hun medewerkers voor te bereiden op een overval, kunnen zij de gratis e-learning "Laat je niet overvallen volgen". In deze korte online training leert men aan de hand van filmpjes en fotosituaties hoe je het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. Ook leer je hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een overval.

Doelgroep
Ondernemers en medewerkers in de detailhandel en horeca

Opzet
De training bestaat uit 5 korte modules die je ieder afzonderlijk kunt volgen. Je sluit de e-learning af met een eindtoets. Klik hier om de training te volgen

E-learning Voorkomen van en omgaan met agressie en winkeldiefstal
Leer hoe je klanten in verschillende situaties het beste kunt aanspreken om agressie en winkeldiefstal te voorkomen en ontdek wat je kunt doen als dit toch gebeurt.

Doelgroep
Ondernemers en medewerkers in de detailhandel

Opzet
Deze e-learning bestaat uit 6 korte modules. Klik hier om de training te volgen