gemeente Landsmeer | Aanleg stiller asfalt A10 Noord door Rijkswaterstaat

Nieuwsbericht Aanleg stiller asfalt A10 Noord door Rijkswaterstaat

Gepubliceerd op: 15 juni 2023 10:20

Rijkswaterstaat brengt in het laatste weekend van juni en eerste weekend van juli een extra laag stil asfalt aan op de A10 Noord. Hierdoor vermindert het verkeersgeluid van de snelweg, waardoor bewoners naar verwachting minder geluidsoverlast ervaren. Deze maatregel neemt Rijkswaterstaat vooruitlopend op het vervangen van de geluidsschermen, dat medio 2024 van start gaat. Om de extra laag stil asfalt aan te kunnen brengen wordt de Ring A10 Noord twee weekenden afgesloten voor verkeer, eind juni de binnenring en begin juli de buitenring. Weggebruikers worden beide weekenden omgeleid via de Ring A10 en moeten rekening houden met mogelijk fors extra reistijd, van 30 minuten tot een uur.

Hinder weekend 23 - 26 juni: binnenring richting Utrecht/Amersfoort
Van vrijdag 23 juni 23.00 uur tot maandagochtend 26 juni 05.00 uur zijn alle rijstroken op de binnenring van de A10 Noord (richting Utrecht/Amersfoort) tussen knooppunt Coenplein en knooppunt Watergraafsmeer afgesloten. Ook de tussenliggende aansluitingen S118, S117, S116 en afrit S115 zijn dan afgesloten.
• Verkeer vanuit Purmerend/Zaanstad richting Utrecht/Amersfoort wordt omgeleid via de Ring A10 West, Zuid en Oost.
• De op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de buitenring (richting Zaanstad).

Hinder weekend 30 juni – 3 juli: buitenring richting Zaanstad
Van vrijdag 30 juni 23.00 uur tot maandagochtend 3 juli 05.00 uur zijn alle rijstroken op de buitenring van de A10 Noord (richting Zaanstad) tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein afgesloten. Ook de afrit S114, toerit S118 en tussenliggende aansluitingen S115, S116, S117 zijn dan afgesloten.
• Verkeer vanuit Utrecht/Amersfoort richting Purmerend/Zaanstad wordt omgeleid via de Ring A10 Oost, Zuid en West.
• Doorgaand verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de A9/A5.
• De op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de binnenring (richting Utrecht/Amersfoort).

De omleidingen worden vanzelfsprekend aangegeven door duidelijke bewegwijzering langs de snelweg.

Actuele informatie
Gaat u de weg op, dan is het goed om vooraf uw route te bekijken. Op websites als vanAnaarBeter, ANWB en Rijkswaterstaat verkeersinformatie staat actuele informatie over omleidingen en reistijden.