gemeente Landsmeer | Aanvullende coronamaatregelen in Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland

Nieuwsbericht Aanvullende coronamaatregelen in Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland

Gepubliceerd op: 25 september 2020 15:30

De volgende maatregelen gelden vanaf zondag 27 september 18 uur en worden ook vastgelegd in een nieuwe noodverordening voor deze regio:
• Geen gezelschappen van meer dan 50 personen: het is verboden om je te begeven in een gezelschap van meer dan 50 personen. Op deze regel is een aantal uitzonderingen, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, dans- en theaterbeoefeningen en mits de bijeenkomsten voldoen aan de corona-maatregelen.
• Voor georganiseerde samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning (tenzij het gaat om een besloten feest of partij), religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers. Melden kan via deze link.
• Horeca eerder dicht: Bij gelegenheden met een horecavergunning mag niemand meer naar binnen om 00.00 uur. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

Meer informatie over de regionale aanpak kunt u hier vinden.

200925 extra regionale maatregelen corona