gemeente Landsmeer | Aanvullende wensen Landsmeer vervoersplan 2018 OV Landsmeer

Nieuwsbericht Aanvullende wensen Landsmeer vervoersplan 2018 OV Landsmeer

Gepubliceerd op: 05 december 2016 09:25

Terugblik Informatieavond Landsmeer

 

Op 28 november jl. heeft EBS samen met de Stadsregio Amsterdam een presentatie op het gemeentehuis gehouden voor inwoners en raadsleden van Landsmeer over het nieuwe vervoersplan voor 2018. Hierbij is ingegaan op de effecten van het vervoersplan voor inwoners van de gemeente Landsmeer. Een belangrijk effect is dat de reistijd voor 87% van de reizigers gelijk blijft of korter wordt. Kijk op http://www.ebs-ov.nl voor het vervoerplan Waterland 2018 van EBS.

 

Raadsleden hebben aanvullende wensen

 

Aan het eind van de avond heeft een meerderheid van de aanwezige gemeenteraadsleden aangegeven dat ze de door voorgestelde lijnvoering op een aantal punten willen laten aanpassen. Genoemd werden de verbetering van de veiligheid van het toekomstige station Noord en het maken van een overdekte passage van busstation naar metrostation. De gemeenteraadsleden drongen aan op het deels in stand houden van een verbinding met Amsterdam CS. Daarnaast op verhoging van verschillende ritfrequenties. De verbetering van de toegankelijkheid van de halte voor het BovenIJ-ziekenhuis, aan de IJdoornlaan, werd ook genoemd als een belangrijke wens.

 

Verdere besluitvorming

 

Het advies is aan de voorzitter van de Adviescommissie Waterland gestuurd. Het dagelijks Bestuur van de Stadsregio zal op 15 december 2016 een besluit nemen over de vaststelling van de vervoerplannen 2018. Kijk voor meer informatie over het besluitvormingsproces op stadsregioamsterdam.nl.

 

EBS bus