gemeente Landsmeer | Actie "Daar kun je mee thuis komen" is gestart in Landsmeer.

Nieuwsbericht Actie "Daar kun je mee thuis komen" is gestart in Landsmeer.

Gepubliceerd op: 26 september 2016 09:40

Rij bewust. Houd je aan de snelheidslimiet

Vorige week is de gemeente gestart met de actie "Daar kun je mee thuis komen". Op diverse locaties op het Lint en in de (woon)straten zijn borden geplaatst met daarop de maximumsnelheid die geldt voor de betreffende straat of weg.

Voorkom slachtoffers

Zowel op het Lint als in de woonstraten wordt regelmatig (te) hard gereden. Dat gaat vaak ongemerkt. We rijden veelal op de automatische piloot. Zeker op routes waar we regelmatig langs komen. Hierdoor voelen bewoners en andere verkeersdeelnemers zich vaak onveilig. Dat blijkt uit de binnengekomen reacties op "Geef om Landsmeer" op het thema Verkeersveiligheid. Hierin worden veel locaties in onze gemeente benoemd waar (te) hard gereden wordt. Daarnaast gaan veel reacties in op het onveilige gevoel dat men als fietser en voetganger ervaart in Landsmeer. Rij daarom bewust en houd je aan de snelheidslimiet.

Snelheid bepaalt de remweg

Hoe harder je rijdt, des te langer de afstand die je nodig hebt om de auto tot stilstand te brengen. Conclusie: bij een noodstop met 30 km per uur sta je al stil, waar je bij een snelheid van 50 km per uur nog moet beginnen met remmen. Voor een overstekend kind kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen.

Voorkom slachtoffers

Net iets te hard rijden lijkt niet erg. Toch is de kans op een ongeluk veel groter als je een paar kilometer te hard rijdt. Vooral binnen de bebouwde kom. Houd je daarom aan de maximumsnelheid zodat medeweggebruikers, bewoners en vooral de kinderen en ouderen zich weer veiliger voelen op straat. Zo zorgen we er samen voor dat de verkeersveiligheid in Landsmeer verbetert.

Veilig verkeer Landsmeer