gemeente Landsmeer | Activiteiten Dienstencentrum april

Nieuwsbericht Activiteiten Dienstencentrum april

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 08:30

Lente proeverij in het DCL
Het is lente.....Tijd voor optimisme en fleurigheid. Maar soms wil het voorjaarsgevoel niet echt binnenkomen, en is het leven iets ingewikkelder dan dat.
Je worstelt met verlies, het is lastig de moed er in te houden, of de draad weer op te pakken. Bijvoorbeeld als je partner is overleden, of als je weinig contact hebt met je kinderen. Omdat je zelf moeite hebt om verlies van gezondheid te accepteren, omdat je je zorgen maakt over het alleen ouder worden of als je partner dementie heeft en je je maatje kwijt bent.
Herkent u zich hierin? Wij willen u dan van harte uitnodigen voor een lente proeverij op maandag 15 april van 12.00 tot 14.00 uur in het Dienstencentrum Landsmeer.
Als u iemand kent die iets aan deze bijeenkomst zou kunnen hebben, kunt u ook samen komen. De bedoeling is om met elkaar te praten en informatie uit te wisselen over het omgaan met rouw en verlies. En wie wil mag helpen om iets makkelijks lekkers klaar te maken.
Locatie: Dr. M.L. Kingstraat 2B, 020 482 4190. Toegang € 5 inclusief hapjes en drankjes.

Wijzer Landsmeer
Vrijdag 5 april organiseert Wijzer Landsmeer in het Dienstencentrum weer en open sociaal-culturele middag voor 50-plussers. Deze week komen Jenny en Henk Breij langs. Zij geven een digitale lezing met de titel : "Senegal en Gambia".
Op de fiets gaan zij moet u naar het kleine land Gambia, een bijzonder vogelrijk land. We komen er overwinteraars tegen die ook in ons land broeden, maar ook talrijke Afrikaanse vogelsoorten. Vanuit Gambia bezoeken we kort een wildreservaat in het veel grotere Senegal en observeren bijzondere vogels vanuit een vogelhut.

De lezing begint om 14.00 uur en kost € 3 euro inclusief een kopje koffie of thee. Heeft u vervoer nodig? Belt u dan minimaal een dag tevoren met het DCL 482 41 90.
Locatie: Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2B.

Het Dienstencentrum 50 jaar
Dit jaar bestaat het Dienstencentrum Landsmeer 50 jaar. Later dit jaar gaan wij hier uitgebreid bij stilstaan.
Natuurlijk hebben we oude foto's, documenten en krantenknipsels bewaard.
Wij verwachten echter dat er nog veel meer foto's in omloop zijn.
Heeft u nog foto's van het DCL of van activiteiten of bijzondere momenten in het DCL in uw bezit?
Wij willen deze foto's dan graag van u lenen of inscannen en gebruiken voor een fototentoonstelling in ons gebouw.
U kunt contact met ons opnemen via nummer: 020 482 41 90, via mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl of u kunt even bij ons binnenlopen op ons kantoor aan de Dr. M.L. Kingstraat 2B.