gemeente Landsmeer | Activiteiten Dienstencentrum Landsmeer

Nieuwsbericht Activiteiten Dienstencentrum Landsmeer

Gepubliceerd op: 13 februari 2019 12:10

Kienen

Donderdag 14 februari bent u weer van harte welkom in het DCL voor een gezellige middag Kienen voor vijftigplussers. Vrijwilligers van het DCL verzorgen weer een fijne middag met leuke prijzen.

De aanvang is 14:00 uur, de toegang is gratis; deelnemen kan voor € 1,75 per plankje. Adres: Dienstencentrum Landsmeer, Dr.M.L.Kingstraat 2b, Landsmeer. Voor eventueel vervoer vanuit Landsmeer, Den Ilp of Purmerland belt u tot daags tevoren met het DCL 020 - 482 4190.


Expositie Ben Haenen in het Dienstencentrum

Tot begin maart kunt u in het Dienstencentrum de prachtige werken bekijken van Ben Haenen. Ben schildert realistische portretten, landschappen, zeegezichten en speels abstracte composities. Op dit moment maakt hij kleine schilderijen geïnspireerd op voorwerpen die hij bij antiquairs vindt in Zuid-Frankrijk waar hij een deel van het jaar verblijft.

Ook in Zeeland (Vlissingen) is hij vaak te vinden, hij wordt daar geïnspireerd door de zee (de monding van de Schelde) en schildert zeegezichten. De zee is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn schilderijen zijn eigentijds en authentiek. Hij maakt gebruik van natuurlijke pigmenten en aardetinten. In sommige schilderijen is door de lagen heen te zien hoe het tot stand is gekomen.

U kunt de prachtige tentoonstelling bekijken in het DCL, Dr. M.L. Kingstraat 2B, 020 – 482 41 90. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur.


Filosofie in het DCL: Voor de laatste keer: Spinoza

Het Dienstencentrum organiseert binnenkort weer een aantal filosofie bijeenkomsten.

Het Theologisch-Politiek Tractaat (1670) is dé tekst die Spinoza beroemd en vooral in eerste instantie berucht maakt in de Nederlandse Republiek en daarbuiten. In die tekst legt hij onder andere uit wat voor hem geloof en vrijheid betekenen. Dat werd hem niet in dank afgenomen en in 1674 werd het boek verboden. Het werd genoemd '' een boek gesmeed in de hel"'. Maar is Spinoza's tekst wel zo antigodsdienstig zoals toen werd beweerd en ook nog wel vandaag wordt aangenomen? En pleit Spinoza in zijn Tractaat wel zonder meer voor de scheiding van kerk en staat? We zullen het proberen te ontdekken in vier bijeenkomsten in het DCL waarbij ook actuele vragen niet uit de weg worden gegaan.

De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur (5 en 26 maart, 9 en 23 april). Zij worden gegeven door Dr. J Scheren die al regelmatig filosofiecursussen in DCL heeft gegeven. Aanmelden is noodzakelijk.

Kosten: € 25

Locatie: Dienstencentrum Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2B, 020 – 482 41 90, dienstenc.landsmeer@hetnet.nl