gemeente Landsmeer | Aftrap samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en gemeente Landsmeer

Nieuwsbericht Aftrap samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en gemeente Landsmeer

Gepubliceerd op: 07 juni 2017 16:00

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan samenwerken met gemeente Landsmeer, die tijdens de jaarlijkse Sport – en Feestweek van Landsmeer afgetrapt zal worden. De aftrap vindt plaats op woensdag 21 juni om 15.00 uur in het Dorpshuis van Landsmeer.  Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation.

Lokaal draagvlak noodzakelijk
Beide fondsen maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage ontvangen in de kosten voor sport en cultuur. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Landsmeer zijn particuliere fondsen, die voor een groot deel medegefinancierd worden door de gemeente Landsmeer. Daarnaast worden de fondsen aangevuld met donaties en bijdragen van lokale en nationale sponsors. Lokaal draagvlak is essentieel voor het succes van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds.

logo jeugd sportfonds

Cultuur- en sportactiviteiten van sociaal maatschappelijk belang
Helaas zijn er in Nederland nog veel jongeren die vanwege geldgebrek, niet mee kunnen doen aan cultuur- en sportactiviteiten. Activiteiten waar ze niet alleen blij van worden, maar waardoor ze ook nieuwe vrienden maken en zowel zichzelf en hun capaciteiten leren kennen. Eén op de negen jongeren groeit op in een gezin dat moet rondkomen van een minimuminkomen. Dat zijn maar liefst 423.000 jongeren, waarvan bekend is dat 150.000 jongeren helemaal niet participeren. Ook in de gemeente Landsmeer leven kinderen en jongeren in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds bieden deze doelgroep wel de mogelijkheid om deel te nemen aan deze activiteiten van sociaal maatschappelijk belang.

logo rabobank


De Rabobank Foundation

Het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken, de Rabobank Foundation, ondersteunt de missie van beide fondsen om meer gemeenten aan te laten sluiten bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds door een startbijdrage beschikbaar te stellen. Hiermee krijgen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds de mogelijkheid om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee alle jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 20 jaar een gelijke sportkans of cultuurkans te bieden.

Meer informatie is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl.