gemeente Landsmeer | Afvalcampagne: inzameling PMD

Nieuwsbericht Afvalcampagne: inzameling PMD

Gepubliceerd op: 15 september 2016 09:15

 

PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metaal verpakkingen en Drankkartons. Met het scheiden van PMD-afval kunnen wij besparen op afvalkosten. Dit komt omdat het huishoudelijk restafval uit de grijze container het duurst is om te verwerken. Voor het PMD-afval ontvangen wij als gemeente per ton een vergoeding. Voortaan kunt u naast alle plastic tassen, flessen, potjes, enzovoorts dus ook alle lege zuivel- en vruchtensappakken, blikjes frisdrank, scheerschuim- en haarlakbussen, siroopflessen, en conservenblikken via het PMD-afval aanbieden.PMD: plastic- en metaalverpakkingen plus drankenkartons) sorteren in de speciale nieuwe plasticzak (oude zakken graag wel eerst opmaken).

Op de afvalkalender staat het ophaalschema (nu elke twee weken).

Inzamelzakken zijn te krijgen bij: Deen, Jumbo, Dorpshuis de Wije Ilp en dorpshuis De Burcht, gemeentehuis en bij de gemeentewerf.

PMD-afval wordt na inzameling gescheiden en door gespecialiseerde bedrijven gerecycled. Zo worden kostbare en schaarse grondstoffen behouden en kunnen er weer nieuwe verpakkingen of producten van worden gemaakt. Van transparant plastic worden bijvoorbeeld nieuwe flessen gemaakt en plastic bakjes voor fruit en groenten, textielvezels (fleece), tapijten en vulling voor matrassen, jassen en slaapzakken. En van ondoorzichtig plastic worden opbergbakken, manden, kisten en rekken, bidons, leidingen, kabelgoten en buizen. Op www.afvalscheidingswijzer.nl  staat precies wat waarbij mag, zodat je goed voorsorteert!

Afvalcampagne Rinus Israel

Klik hier voor meer informatie over de campagne.