gemeente Landsmeer | Asfaltering deel van Zuiderzeelaan en herbestrating Kerkebreek

Nieuwsbericht Asfaltering deel van Zuiderzeelaan en herbestrating Kerkebreek

Gepubliceerd op: 10 oktober 2016 10:20

Zuiderzeelaan

Het gaat om het gedeelte tussen de Scheepsbouwersweg en de Burgemeester Postweg. Dit weggedeelte zal afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen op het trottoir langs het werk lopen, fietsers kunnen het werk eveneens lopend passeren. De werkzaamheden gaan van start in de komende herfstvakantie van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober 2016.

Het asfalt krijgt aan beide zijden een fietsstrook die met rood asfalt wordt aangegeven. Halverwege het weggedeelte zal een verkeersremmende maatregel worden aangebracht. Omdat het een busroute betreft, zal dit een geasfalteerd plateau zijn dat door de bus goed te berijden is.

Ook bewoners kunnen in deze periode niet met de auto bij hun woning komen. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar helaas is dit onvermijdelijk. Op het braakliggende terrein langs de Zuiderzeelaan tegenover De Poort wordt een tijdelijke parkeerplaats gemaakt waar automobilisten tijdens de afsluiting hun auto kunnen parkeren.

Kerkebreek

In de periode van 17 oktober tot en met 4 november zal de Kerkebreek worden voorzien van nieuwe bestrating, zowel de rijweg als de trottoirs. De Kerkebreek zal vanaf 17 oktober zijn afgesloten. Na twee weken, vanaf 29 oktober, zal de rijbaan weer open zijn. De trottoirs zijn een week later weer toegankelijk.

Busroute

De route van EBS-buslijn 125 langs de Scheepsbouwersweg en Burgemeester Postweg, zal tijdens de werkzaamheden van 17 oktober t/m 28 oktober worden omgelegd. Deze zal niet over de Zuiderzeelaan, Burgemeester Postweg en de Kerkebreek rijden, maar via het Zuideinde.

Omleidingen

Verkeersomleidingen worden met borden aangegeven. Deze kunt u ook op de website van de gemeente terugvinden, landsmeer.nl/wonen,_werken_en_leven/projecten. De direct omwonenden worden nader geïnformeerd over deze werkzaamheden.