gemeente Landsmeer | Bedank bijeenkomst Oekraïense gastgezinnen

Nieuwsbericht Bedank bijeenkomst Oekraïense gastgezinnen

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 14:35

Afgelopen vrijdag 22 maart zette burgemeester Léon de Lange de gastgezinnen in het zonnetje die zich hebben ingezet voor de opvang en ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. De burgemeester deed dit précies twee jaar na de eerste bijeenkomst waarin de hulpvraag bij de gastgezinnen werd neergelegd. Hij sprak tot hen de mooie woorden: "U heeft iets gedaan wat groot is, zo groot dat de mensen die u heeft opgevangen dit de rest van hun leven niet meer zullen vergeten." "U heeft mensen een thuis gegeven op een moment dat zij dit het hardste nodig hadden, u bent heel bijzonder. Dank u wel!".

Oekraïne dankavond

Naast een dankwoord van de burgemeester, waren er ook aanwezigen van de Ambassade van Oekraïne die hun dank uitspraken richting de gastgezinnen en gemeente Landsmeer. Zij gaven aan geraakt te zijn door de liefde zij in Landsmeer voelde richting de Oekraïense gasten.

Speciaal voor deze avond werden de Landsmeerse en Oekraïense vlag gehesen, de raadzaal in het gemeentehuis mooi versierd en werd er teruggeblikt op de afgelopen twee jaar. Zo werden er videobeelden getoond met dankwoorden van, inmiddels verhuisde, Oekraïense gezinnen en was één ding overduidelijk: de Oekraïense gasten, de gastgezinnen en de inwoners van de gemeente Landsmeer, hebben elkaar wederzijds in het hart gesloten!

Inmiddels is er voor alle Oekraïners in onze gemeente een eigen gecreëerd in de opvang aan de Violierweg.