gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Jachtwerf Straver wethouder Bonenkamp

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Jachtwerf Straver wethouder Bonenkamp

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023 14:05

Deze week ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp op bezoek bij Jachtwerf Straver. In 2006 zijn Bart en Sanne eigenaar geworden van deze jachthaven aan de Kanaaldijk. Sinds ze hun huis er naast hebben kunnen bouwen zijn zij hier vrijwel elke dag te vinden. Naast het stallen van boten, ondernemen ze namelijk nog veel meer. Zo repareert en onderhoudt Bart boten en regelt Sanne de verhuur van fluisterboten. Bijzonder is dat het hele bedrijf energieneutraal draait. Bart en Sanne waren er vroeg bij om hun onderneming te verduurzamen. Gezien de gestegen energieprijzen de afgelopen jaren is dat een dubbel goede keuze geweest.

Toen Bart en Sanne zeventien jaar geleden de jachthaven overnamen, lag deze er heel anders bij. De jachthaven had een hoog "tuinkaboutergehalte", aldus Bart. Een aantal booteigenaren gingen van de oude eigenaar over op de nieuwe eigenaren. Doordat sommige booteigenaren al zo lang hun ligplaats op Jachtwerf Straver hebben, hebben Bart en Sanne ook veel persoonlijk contact met hen.
Op Jachtwerf Straver is er plek voor 50 boten in het water in de zomer en voor de winter is er in de stalling plek voor ongeveer 100 boten. De meeste booteigenaren zijn mensen uit de buurt; uit Landsmeer of Broek in Waterland. Het staat goed vol op de jachtwerf. Er is zelfs een wachtlijst voor de lig- en stallingsplekken. Bart Straver moet regelmatig "nee" verkopen aan mensen die een plek zoeken.

Bedrijfsbezoek Jachtwerf Straver

Naast het verhuren van plekken, is Bart zoals gezegd ook druk met het repareren en onderhouden van boten. Als een boot tijdens het varen kapot gaat, dan gaat Bart als een soort ANWB-botenwacht ernaartoe om de boot te repareren. Sanne regelt de verhuur van fluisterboten. Ze verhuren drie fluisterbootjes, zodat mensen kunnen varen in het Ilperveld en rondom Broek in Waterland. Op deze manier kunnen ze de prachtige natuur van Landsmeer ontdekken. Op de koudere dagen worden de bootjes aan vissers verhuurd. Ondanks hun drukke onderneming, blijven Bart en Sanne nadenken over nieuwe mogelijkheden voor hun onderneming in de toekomst.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.