gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Kane's Pitstop

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Kane's Pitstop

Gepubliceerd op: 30 mei 2024 09:35

Vorige week ging Wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp op bedrijfsbezoek bij Kane's Pitstop. Hier sprak hij met eigenaar Kane, een veelzijdige ondernemer die volop mogelijkheden ziet. Bij Kane's Pitstop kunt u niet alleen terecht voor verkoop en reparatie van scooters, ook kunt u hier een fatbike huren, online kip bestellen en die de volgende dag ophalen en nátuurlijk uw pakketten wegbrengen en ophalen. Aangezien Kane's Pitstop het enige ophaalpunt in Landsmeer is, is het één van de drukst bezochte plekken van het dorp.

Zes jaar geleden is Kane's Pitstop opgericht. Zijn bedrijf is onder andere goed gaan lopen omdat hij niet specifiek op één product heeft ingezet en daarmee zijn kansen en risico's spreidde. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de verkoop en reparatie van scooters. In de showroom kunt u terecht voor advies over het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands scooter. De core business is ook nog steeds de werkplaats. Hier worden scooters onderhouden en gerepareerd. Daarnaast biedt Kane's Pitstop ook een ophaalservice, iets dat vrijwel niemand in de omgeving aanbiedt. De ophaalservice houdt in dat scooters worden opgehaald, gerepareerd en binnen 24 uur weer teruggebracht. Dit doen zij voor meerdere bedrijven zowel uit Landsmeer, als bijvoorbeeld uit Hilversum, Voorhout, Krommenie en Schagen.

Naast scooters is Kane's Pitstop vooral bekend als pakketpunt voor DHL en PostNL. Dit begon eigenlijk als grapje. Tegenover Kane's Pitstop zitten meerdere bedrijven waar dagelijks pakketten worden bezorgd. Omdat de eigenaren van deze bedrijven er niet vaak zijn, werd aan Kane gevraagd of de pakketten bij hem neergelegd konden worden. Toen dagelijks wel rond de 20 pakketten werden neergelegd, besloot Kane om een pakketpunt te beginnen. Eerst begonnen met DHL en later kwam hier PostNL bij. Bij Kane's Pitstop worden ongeveer tussen de 7.000 en 9.000 pakketten per maand opgehaald en teruggebracht. De grote bedrijvigheid die dit met zich meebrengt, is tegelijkertijd goede reclame voor de andere takken van het bedrijf.

Niet alleen voor pakketten kunt u bij Kane terecht, maar ook voor kip! Als u voor middernacht via Kip-Online bestelt, kunt u de kip de volgende dag bij Kane's Pitstop ophalen. Een vriend van Kane heeft Kip-Online opgericht. De kip is verser dan bij de slager en daarnaast ook goedkoper. Het idee achter dit bedrijf is dat veel mensen tot vijf of zes uur werken, geen tijd meer hebben om naar de slager te gaan en dus bij de supermarkt hun boodschappen halen. Door het via Kip-Online te bestellen, is het toch mogelijk om verse kip te kopen.Sinds kort verhuurt Kane's Pitstop ook fatbikes. Deze kunnen gehuurd worden voor €32,50 per dag en ook voor meerdere dagen. De primaire doelgroep zijn toeristen die graag het groene gebied ten noorden van Amsterdam willen verkennen. Kane bruist van de ideeën en sluit niet uit dat er nog meerdere producten en diensten aan zijn bedrijf worden toegevoegd in de nabije toekomst.

Bedrijfsbezoek Kane's Pitstop

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.