gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Koek's Place

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Koek's Place

Gepubliceerd op: 08 december 2023 16:45

Op 6 december heeft wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp een bedrijfsbezoek gebracht aan Koek's Place in Purmerland.

Iwan Koek, geboren Purmerlander, is al jaren bekend in de gemeente Landsmeer als de uitbater van het inmiddels gesloten Feestcafé De Ruif. Inmiddels zijn Iwans wilde haren verdwenen en zet hij zich samen met Monique met hart en ziel in voor hun kringloopwinkel Koek's Place. Deze winkel begonnen ze ooit in de oude Van Ackerfabriek, achter hun café. Na een aantal verhuizingen zijn ze terechtgekomen in het oude dorpshuis van Purmerland.

Koek's Place doneert €100,- per maand aan een lokale stichting of vereniging naar keuze. Dit doen ze niet alleen uit liefdadigheid. Uit hun tijd bij de Ruif hebben Iwan en Monique geleerd dat het betrekken van de gemeenschap niet alleen leuk is, het is ook de beste reclame die een ondernemer kan maken.

Dat Iwan er niet rijk van zal worden vindt hij zelf niet erg: "Vroeger wilde ik miljonair worden, daar ben ik vanaf gestapt. Het gaat nu veel beter met me." Dit is te zien aan de prijzen van Koek's Place. Zo kost een vol kerstkratje op dit moment maar €5,-.

Een deel van de spullen haalt Iwan op bij ouderen in het dorp. Overigens doet Iwan dat vooral voor de gezelligheid, een groot deel van de spullen die hij ophaalt komt nooit in de verkoop. Daarnaast wordt een deel van de spullen door mensen zelf naar de winkel gebracht, ook bij woningontruimingen haalt Iwan spullen op. Verder haalt Iwan ook bij verschillende verenigingen, bedrijven en personen oud ijzer op. Niks wordt weggegooid, alleen als het echt kapot is. Alles wat overblijft gaat naar Noppes of andere kringloopwinkels.

Verder fungeert Koek's place als buurtcentrum waar bewoners graag langskomen voor een kop koffie en het ophalen van herinneringen. Menig Purmerlander heeft huwelijken en begrafenissen meegemaakt in het oude dorpshuis. Zelf vindt Iwan het een perfecte ruimte voor zijn winkel.

Koek's Place is inmiddels het onofficiële buurthuis van Purmerland, iets waar Iwan en Monique zelf vrij nuchter onder blijven. Tijdens het bedrijfsbezoek is er nog steeds alle aandacht voor de klanten. Tijdens ons gesprek probeert een klant nog een klein houten hertje af te rekenen. Tevergeefs, Iwan en Monique doen het hertje ter plekke cadeau aan hun klant.

Bedrijfsbezoek Koek's Place
 

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.