gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Motion Mobility

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Motion Mobility

Gepubliceerd op: 16 november 2023 14:50


Vorige week ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp op bedrijfsbezoek bij Motion Mobility. Een vrij nieuwe onderneming in Landsmeer, want begin 2023 openden de gebroeders Azdad de winkel aan het Noordeinde. Motion Mobility is een specialist op het gebied van mobiliteitshulpmiddelen en biedt een uitgebreid assortiment aan rollators, rolstoelen, scootmobielen en meer. Uit onderzoek bleek dat veel verkooppunten van dergelijke middelen enkel de hulpmiddelen verkochten, maar geen nazorg boden. Hier wilden de gebroeders Azdad een verschil in maken.

De broers zijn beiden niet onbekend in de mobiliteitshulpmiddelen. Voordat zij begonnen met Motion Mobility, deden zij liefdadigheidswerk. Ze verstuurden hulpmiddelen naar mensen die het nodig hadden. Daarnaast hadden ze een baan in de mode en ICT. Door de toenemende vergrijzing en vraag naar mobiliteitshulpmiddelen, hebben ze van het liefdadigheidswerk hun fulltime baan kunnen maken. Bovenop het verkopen van deze voorzieningen, verhuren zij deze ook. De wachttijden voor het ontvangen van mobiliteitsvoorzieningen kunnen lang zijn. Door het te verhuren, proberen de gebroeders Azdad dit gat te dichten. Ondanks dat Motion Mobility nog een jonge onderneming is, weten al veel bewoners uit de gemeente Landsmeer hun weg te vinden. Ook hebben de broers contact met ergotherapeuten en fysiotherapeuten en verwijzen zelfs huisartsen uit Amsterdam Noord mensen door naar hun winkel. Via de uitgebreide webshop leveren ze in heel Nederland en België. Op de website van Motion Mobility is het ruime assortiment te vinden. Daarnaast staat het iedereen vrij om langs te komen in de showroom in Landsmeer. De gebroeders Azdad bieden graag hulp bij het vinden van de juiste mobiliteitshulpmiddel of bij het aanvragen ervan via de WMO of PGB.

Bedrijfsbezoek Motion Mobility

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.