gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek Skiindoor Landsmeer wethouder Niels Bonenkamp

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Skiindoor Landsmeer wethouder Niels Bonenkamp

Gepubliceerd op: 27 oktober 2023 14:55


Het bedrijfsbezoek van wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp vond deze week plaats bij Skiindoor Landsmeer. Landsmeerder Rolf Burgert en zijn zakenpartner Marc van Beek uit Diemen vertelden enthousiast over hun bedrijf. Het zal niet verbazen dat ze beiden graag op wintersport gaan. Waar ze vroeger twee keer per jaar de bergen in gingen, in oktober en april, is dit nu niet meer mogelijk. Het veranderende klimaat gooit steeds vaker roet in het eten, waardoor de periode om op wintersport te gaan steeds korter wordt.

"Gelukkig" kan in Skiindoor Landsmeer het hele jaar door geskied en gesnowboard worden op de rollerpistes. Hierop kun je oneindig naar beneden skiën of snowboarden zonder in de rij te hoeven staan voor de skilift.

Ruim tien jaar geleden alweer, in de winter van 2011/2012 zijn Rolf en Marc begonnen met Skiindoor Landsmeer. Zij hadden daarvoor een skibaan bij de Jaap-Eden ijsbaan in Amsterdam en ook nog eentje in Opdam. Inmiddels is Skiindoor Landsmeer hun enige onderneming. De zaken gaan goed en het bedrijf is sinds de start flink gegroeid. Net zoals voor veel andere ondernemers, waren de corona-jaren erg lastig. Door goed en slim te ondernemen, zijn Rolf en Marc de periode toch doorgekomen en loopt het bedrijf nu weer goed. De piekmomenten bij Skiindoor Landsmeer zijn voorafgaand aan het wintersportseizoen. Tussen kerst en de krokusvakantie draait de lopende band continu en zijn Rolf en Marc van 's ochtends tot 's avonds te vinden in de skihal. Na de krokusvakantie zakt het iets in, maar zelfs dan zijn er af en toe nog skiërs of snowboarders op de loopbaan te vinden.

Skiindoor Landsmeer

Veel klanten van Skiindoor komen uit Landsmeer. Door de goede bereikbaarheid en parkeermogelijkheden weten ook klanten uit andere dorpen en steden hun weg te vinden naar de Landsmeerse skihal. Niet alle klanten die op de loopbaan skiën of snowboarden doen dit voor de eerste keer. Sommigen willen hun conditie verbeteren of de techniek oefenen. Anderen gebruiken de skihal als wekelijks uitje en gaan met een clubje skiën of snowboarden en na après-skiën. Nu in de herfstvakantie was het gezellig druk, vooral met kinderen die ski- en snowboardles kregen.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.