gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek TB Muziekles

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek TB Muziekles

Gepubliceerd op: 18 april 2024 11:00


Het bedrijfsbezoek vond deze keer plaats bij TB Muziekles. Wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp sprak met eigenaar Thomas Bekhuis en zijn vrouw Nana Ama Bekhuis. De muziekschool is in 2017 opgericht door Thomas en heeft inmiddels locaties in Amsterdam-Noord, Landsmeer en Amstelveen. Thomas is professioneel gitarist en een enthousiaste muziekdocent. In 2010 studeerde hij af van het Conservatorium. Uiteindelijk heeft hij de stap durven nemen om zijn eigen muziekschool op te richten. En met succes. Vandaag de dag telt de muziekschool in Landsmeer meer dan 100 leerlingen die begeleid worden door 10 docenten.
"Ik vind het écht superleuk om te zien hoe goed Thomas het doet in Landsmeer, " vertelt Niels Bonenkamp. "Mijn eigen zoon was een van Thomas' eerste Landsmeerse gitaarleerlingen. Samen met twee vriendjes ging hij tien jaar geleden naar Amsterdam-Noord, waar Thomas in het Hamerkwartier aan het einde van de Zamenhofstraat een kleine lesruimte had, boven een timmerbedrijf en naast een kunstenaar die vanalles aan elkaar laste. Van het een kwam het ander. Toen er meer vraag naar gitaarles kwam brachten we hem in contact met De Stap, waar hij enkele jaren na schooltijd lesgaf. En nu heeft hij zijn eigen muziekschool en winkel in Landsmeer. Hoe tof is dat?! Mijn zoon en zijn vrienden, inmiddels allemaal studenten, komen nog af-en-toe naar de muziekschool. Gewoon om even te jammen."

Bij TB Muziekles wordt lesgegeven in verschillende soorten instrumenten, zoals gitaar, drums, piano/keyboard, zang en ook in het produceren van muziek. Het is een gevarieerde groep die lessen volgt bij de muziekschool, van jong tot ouder, van scholier tot advocaat. Naast het geven van les, treedt Thomas ook nog zo nu en dan op. Vrijwel elke zondag is hij de muzikale leider van een gospelkoor bij de Amsterdam City Church in de Q Factory in Amsterdam Oost.

In oktober openden Thomas en Nana Ama een muziekwinkel in het winkelcentrum van Landsmeer. Van leerlingen kreeg Thomas veel vragen over instrumenten of onderdelen hiervan. Af en toe ging hij met zijn leerlingen naar muziekwinkels om hen bij te staan. Omdat het aantal verzoeken enorm opliep besloten Thomas en Nana Ama om hun eigen winkel in Landsmeer te openen. Ook dit is een succes. Aangezien het de enige muziekwinkel in de buurt is, komen naast Landsmeerders ook bewoners uit Purmerend, Oostzaan en De Rijp speciaal naar de muziekwinkel.

In de winkel worden voornamelijk gitaren en andere snaarinstrumenten verkocht. Ook is het mogelijk om je gitaar af te laten stellen of andere instrumenten op te laten knappen. Bij deze klussen wordt Thomas bijgestaan door een aantal van zijn leerlingen. In ruil voor hulp geeft Thomas muziekles. Wat nog verder uitgebreid moet worden, maar wel al in de winkel te vinden is, is Afrikaanse kunst. Voor de toekomst is het de bedoeling om meer samen te werken met kunstenaars en de kunst uit te breiden. Wel staat er nu al mooie kunst uit Ghana.

Bedrijfsbezoek TB Muziekles

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.