gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan HappyZorg

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan HappyZorg

Gepubliceerd op: 18 juli 2023 12:35


Voor het tweede bedrijfsbezoek ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp langs bij thuiszorgorganisatie HappyZorg gevestigd aan het Zuideinde. Hier sprak hij met de drie eigenaren en daarnaast zelf ook zorgprofessional Carolien van der Spek, Yvette Schotsman en Wanda Afroedi.

Tijdens het bezoek vertelde Yvette hoe ze aan de keukentafel eerst onder de naam 'Vlindervrij Zorg' en later onder de paraplu van 'HappyNurse' zijn begonnen. Inmiddels heeft het team van zorgmedewerkers en ZZP-ers een prachtig hoofdkwartier in het centrum van Landsmeer. Het HappyZorg wijkteam is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en biedt dagelijks verzorging, verpleging, begeleiding en palliatieve zorg aan ongeveer zestig cliënten in Landsmeer. Omdat de meeste medewerkers al jaren wonen en werken in Landsmeer en omgeving, kennen ze buurt en weten ze de weg. Contact met het wijkteam is heel laagdrempelig.

Behalve over hun bedrijf en toekomstplannen spraken Carolien, Yvette en Wanda met Niels Bonenkamp ook over de essentiële samenwerking tussen de diverse zorgprofessionals binnen de gemeente en in de regio. "Gelukkig is Landsmeer goed bedeeld met zorgaanbieders," stelden ze, "en is de onderlinge samenwerking over het algemeen goed." Verder ging het gesprek over de toenemende vraag naar huishoudelijke hulp als gevolg van het feit dat mensen langer thuis wonen. Een ander belangrijk thema is ook het vinden van de balans tussen zelfstandigheid en eenzaamheid als mensen ouder worden.

👉🏻 Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier. 

Bedrijfsbezoek HappyZorg

v.l.n.r. Carolien van der Spek, Wanda Afroedi, Yvette Schotsman en Niels Bonenkamp