gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan L'Comp Automatisering

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan L'Comp Automatisering

Gepubliceerd op: 29 september 2023 16:30

Deze week ging wethouder Economische Zaken op bedrijfsbezoek bij L'Comp Automatisering. De uitleg over het bedrijf werd gegeven door eigenaar Barry Reusch, wiens vader L'Comp in 1986 heeft opgericht. L'Comp richt zich op kantoorautomatisering met strategische inzet van cloud technologie en is voornamelijk gespecialiseerd in Microsoft Office 365. Het bedrijf hecht veel waarde aan langdurige relaties en persoonlijk contact; iets wat Barry van begin af aan meekreeg van zijn vader.

L'Comp is gevestigd in het 'Oude Postkantoor' pand in Landsmeer. Hier is het bedrijf echter niet begonnen. In 1986 was L'Comp gevestigd in een garage. Het bedrijf breidde zich de afgelopen 35 jaar steeds verder uit en is vandaag de dag dus gevestigd aan de Burgemeester Postweg.
Binnen is het gezellig vol met 13 man personeel. Een aantal jonge Landsmeerse gezichten en ook vader Reusch werkt nog steeds mee in de zaak. Een gedeelte van het personeel houdt zich bezig met de automatiserings- en cloud-diensten. Het andere deel houdt zich meer bezig met technische diensten. L'Comp levert een totaalpakket aan IT-diensten. Ze zijn aanspreekpunt voor alle soorten ICT vraagstukken en reparaties en werken merkonafhankelijk. Met andere woorden: ze kunnen alle merken voor hun klanten bestellen. Bij L'Comp kan iedereen altijd naar binnenlopen met vragen rondom IT.

Momenteel telt L'Comp zo'n 600 klanten, waarvan een aantal voor de meeste mensen wel bekend zijn. Zo is HelloFresh de grootste klant. L'Comp werkt al vanaf het begin dit bedrijf. Beide bedrijven zijn samen gegroeid. "HelloFresh alleen wel wat sneller," zegt Barry Reusch met een glimlach. Ondanks meerdere wissels van directeuren bij HelloFresh blijven ze tot op de dag van vandaag klant bij L'Comp. "En daar zijn we best trots op," aldus Reusch. Andere bekende klanten zijn bijvoorbeeld Love Stories en de A'dam Toren. Natuurlijk heeft het bedrijf ook een enorm klantenbestand in Landsmeer, zowel bedrijven als particulieren. De meeste klanten komen via via bij L'Comp terecht. Veel reclame of promotie is dus niet nodig. Daar komt bij dat er niet veel ICT-servicebedrijven meer bestaan in de buurt, waar je zo even binnen kunt stappen. Hierdoor weten ook mensen uit Amsterdam-Noord hun weg naar L'Comp te vinden. Voor de toekomst zou Barry graag nog verder groeien met zijn bedrijf. Maar altijd met het oog voor het persoonlijke contact. Dat blijft een unique selling point van L'Comp.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.