gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan Marcel Molle

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek wethouder Niels Bonenkamp aan Marcel Molle

Gepubliceerd op: 04 september 2023 08:50

Wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp ging afgelopen week op bedrijfsbezoek bij Marcel Molle, fotograaf in veelal journalistieke setting. In zijn kantoor hingen vier recent gemaakte foto's met elk een eigen verhaal. Een van de foto's was van de bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma. Met veel zorgvuldigheid had Marcel deze foto gekozen voor het interview in het Noordhollands Dagblad. Uiteindelijk had de redactie niet deze, maar een andere foto gekozen. Iets wat niet veel voorkomt bij Marcel zijn werk. Maar wat zo nu en dan wel zorgt voor een extra prikkeling.

Zilveren Camera

Marcel ging naar de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag, waarna hij zijn carrière begon bij de Volkskrant. Als begeerd persfotograaf was hij verzekerd van opdrachten en kreeg hij steeds meer naamsbekendheid. In 1999, toen het misging op de Coolsingel tijdens de huldiging van landskampioen Feyenoord, schoot Marcel de foto waarmee hij de Zilveren Camera won. Ook werd hij verkozen tot fotojournalist van het jaar. In de jaren daarna ontwikkelde Marcel zich tot allround fotograaf en deed veel commercieel werk. Het was dan ook niet vreemd dat hij jurylid werd voor diezelfde Zilveren Camera, wat hij van 2009 tot 2015 met veel passie deed.

Na het zijn van jurylid, ging Marcel nog een stap verder en werd voorzitter van het bestuur en later de eerste directeur van de organisatie Zilveren Camera. Dit deed hij tot de uitbraak van de corona pandemie in 2020. In deze periode herontdekte hij zichzelf als fotograaf en wilde hij meer aandacht geven aan eigen werk. Hij maakte een documentaire over de eerste golf van de corona pandemie, die online veel aandacht en belangstelling kreeg.
In zekere zin is vandaag de dag de journalistieke cirkel weer rond. Sinds 2021 fotografeert Marcel voor het Noordhollands Dagblad en maakt hij wekelijks een beeldcolumn voor deze krant.

Naast persfotograaf, fotografeert Marcel ook in opdracht, onder andere voor een aantal vaste opdrachtgevers zoals H2O Magazine en Goed Geregeld Magazine. Hij neemt geen opdrachten aan voor "even tussendoor. De portretten die Marcel Molle maakt kenmerken zich door de realistische kwaliteit. Iets dat soms wat confronterend overkomt bij de geportretteerde en niet bij iedereen in de smaak valt.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.

 

Bedrijfsbezoek Marcel Molle