gemeente Landsmeer | Bericht burgemeester Straat over avondklok

Nieuwsbericht Bericht burgemeester Straat over avondklok

Gepubliceerd op: 23 januari 2021 13:00

Burgemeester Straat:

Dat is een ingrijpende maatregel, waar de afgelopen weken veel discussie over is geweest. Dat begrijp ik, niemand wil een avondklok. Maar tegelijkertijd is het een maatregel die noodzakelijk is. De besmettingscijfers lopen terug maar virologen maken zich grote zorgen over de Britse variant die zich steeds sneller aan het verspreiden is. Deze veel besmettelijkere variant van het coronavirus kan voor een nog grotere golf aan zieken zorgen dan we tot nog toe gezien hebben. En dat willen we absoluut voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat veel besmettingen plaats vinden bij huisbezoek. Met de nieuwe maatregelen, naast de avondklok ook het terugbrengen naar 1 bezoeker per dag, willen we het aantal besmettingen verlagen en verspreiding van het huidige virus én nieuwe varianten vertragen. Dat kan alleen als we ons aan de maatregelen houden. Handen wassen, afstand houden, thuiswerken, drukte vermijden en vanaf nu dus: 's avonds thuis blijven.

Ik wil u dus ook nadrukkelijk oproepen om u zich aan deze nieuwe maatregelen te houden. Als u toch zonder geldige reden naar buiten gaat, dan kunt u een boete krijgen. In een aantal gevallen mag u wél naar buiten. Bijv. bij een calamiteit, als u medische hulp nodig heeft, of als u uw hond uitlaat. Dit geldt ook voor bepaalde beroepen. Op de website van de rijksoverheid vind u alle informatie en de benodigde formulieren. Klik hier voor meer informatie.

Ik begrijp heel goed dat dit voor veel mensen een hard gelag is. Na alle maatregelen die er al zijn, kinderen die thuis les krijgen, ondernemers die zo graag hun zaak weer open willen gooien of mensen die alleen thuis zijn en het moeilijk hebben. De vaccinaties maken dat er licht gloort aan het eind van de tunnel maar in de tussentijd vraag ik u geduld te hebben en vol te houden. Én oog voor elkaar te houden. Ook op afstand hebben we elkaars steun en aandacht hard nodig.

Avondklok gaat zaterdag 23 januari in juiste versie