gemeente Landsmeer | Bewoners keren terug naar de nieuwe Keern

Nieuwsbericht Bewoners keren terug naar de nieuwe Keern

Gepubliceerd op: 03 juli 2018 10:00

Afgelopen week was het zover. Na anderhalf jaar konden de bewoners van Zorgcirkel De Keern terugkeren naar hun vertrouwde maar ook vernieuwde omgeving. Volgens een familielid was hun geduld op de proef gesteld, "maar het resultaat mag er zijn!" Het oude verzorgingshuis is compleet gerenoveerd en geschikt gemaakt voor beschermd wonen voor ouderen. De renovatie was nodig om een comfortabele en vooral toekomstbestendige woonomgeving te realiseren. "De nieuwe Keern is modern en van deze tijd. We hebben ernaar uitgekeken om weer in Landsmeer te zijn."

De nieuwe Keern

Verschillende zorgvoorzieningen verhuizen naar de nieuwe Keern
De nieuwe Keern huisvest straks niet alleen de bewoners van De Zorgcirkel. Er worden ook woningen gerealiseerd die geschikt zijn voor ouderen met een zorgbehoefte. De woningen bieden de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen, met voorzieningen zoals een maaltijdservice, huishoudelijke hulp en thuiszorg. Op de begane grond komt er een ontmoetingsplaats waar bewoners, familie en andere bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast nemen verschillende zorgvoorzieningen hun intrek op de begane grond, waaronder De Zorgcirkel Thuiszorg, de huisartsenpraktijk van huisartsen R. Berghuis en M. Neijens en Middelpunt. Gedurende de zomermaanden wordt de laatste hand gelegd aan de rest van het gebouw.

Middelpunt blijft het centrum voor zorgvragen
Middelpunt verhuist naar verwachting eind dit jaar naar de nieuwe Keern. Ook op de nieuwe locatie blijft Middelpunt het centrum voor alle zorgvragen voor iedereen van -0 tot 100+. Heeft u vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind, het zelfstandig voeren van een huishouden, de zorg voor een naaste die langdurig ziek is of over werken met een arbeidsbeperking? Kunt u zelf de oplossing niet vinden? Dan helpt Middelpunt u graag met informatie, advies en ondersteuning.