gemeente Landsmeer | Bomen aan Raadhuisstraat niet gekapt

Nieuwsbericht Bomen aan Raadhuisstraat niet gekapt

Gepubliceerd op: 16 mei 2022 17:15

Vandaag, maandag 16 mei, heeft de gemeente besloten dat de bomen aan de Raadhuisstraat niet worden gekapt. Besloten is om het straatwerk rondom de bushalte aan de Raadhuisstraat te herstellen. Dit biedt een kortetermijnoplossing voor de onveilige situatie voor voetgangers die daar nu is ontstaan.

Onlangs heeft de gemeente Landsmeer aangekondigd drie bomen aan de Raadhuisstraat te kappen, omdat met name rondom de bushalte aan de Raadhuisstraat veel wortelopdruk is ontstaan. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie voor voetgangers. De bushalte wordt dagelijks veel gebruikt, waardoor er vaak mensen lopen die het ongelijke straatwerk niet kunnen vermijden. Echter, de aangekondigde kap van deze drie bomen heeft geleid tot veel maatschappelijke onrust.
Burgemeester Léon de Lange heeft daarom besloten om de bomen aan de Raadhuisstraat niet te kappen en de boomwortels te laten zitten. Het straatwerk rondom de bushalte zal worden hersteld. Dit betreft een oplossing voor de korte termijn, omdat de verwachting is dat iedere drie à vijf jaar het straatwerk opnieuw hersteld zal moeten worden. Het is vervolgens aan een volgend college om een besluit te nemen hoe dit vraagstuk structureel kan worden opgelost.